ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαλάτα με σπαράγγια και προσούτο: Μια έκρηξη γεύσεων

Απλά υλικά, μοναδική γεύση

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτή η σαλάτα με προσούτο είναι μια γαστρονομική έκρηξη, όπου η αρμονική συνύπαρξη των συστατικών δημιουργεί μια γεύση που ξεπερνά κάθε περιγραφή.

Υλικά για τη σαλάτα:

Ένα μάτσο ρόκα
Δύο σαλάτες (γαλλική ή μαρούλι)
Ένα μάτσο τρυφερά φρέσκα σπαράγγια
Έξι λεπτές φέτες προσούτο
Μια κούπα φλούδες παρμεζάνας
Υλικά για το ντρέσινγκ:

1/3 της κούπας ελαιόλαδο
2/3 της κούπας χυμός λεμονιού
Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1,5 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος βασιλικός
Μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προετοιμασία προσούτο:
Πρώτα απλώστε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί.
Κατόπιν ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Στη συνέχεια αφαιρέστε τις από το φούρνο και αφήστε τις να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προετοιμασία σπαραγγιών:

Καθαρίστε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό κοτσάνι και την εξωτερική φλούδα.
Επίσης κρατήστε 2-3 κομμάτια ωμά για γαρνίρισμα.
Ζεματίστε τα υπόλοιπα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά.
Μεταφέρετε αμέσως τα σπαράγγια σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσετε το μαγείρεμα.

Προετοιμασία λαχανικών:

Αρχικά πλύνετε καλά τα λαχανικά και στραγγίξτε τα.
Κόψτε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια σας και τοποθετήστε τα σε μια σαλατιέρα.
Επίσης προσθέστε τα ζεματισμένα σπαράγγια στη σαλατιέρα.

Παρασκευή ντρέσινγκ:

Βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπλέντερ.
Έπειτα χτυπήστε τα υλικά για 1 λεπτό, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα.
Ωστόσο περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρισμα:
Επιπλέον γαρνίρετε τη σαλάτα με τα τραγανά τσιπς προσούτο, τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τις φλούδες παρμεζάνας.

Συμβουλές:

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας στη σαλάτα, όπως ντοματίνια ή αγγούρι.
Ωστόσο αν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να χτυπήσετε το ντρέσινγκ με ένα σύρμα ή σε ένα σέικερ.
Επιπλέον για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι μπαλσάμικο στο ντρέσινγ

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Αυτοί είναι οι νεαροί που συνελήφθησαν για τις φωτιές στην Πάτρα

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη δύο νεαρών, ηλικίας 27 και 19 ετών, για τη μεγάλη…

53 λεπτά ago

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός «ανοίγει» το CLUB 1908: Όλα τα προνόμια και οι αλλαγές για την ετήσια κάρτα

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης του membership CLUB 1908 για την…

1 ώρα ago

Χίος: Η μέρα μετά την κόλαση – Δείτε το βίντεο που αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής

Η Χίος ζει ένα δράμα, με τη μεγάλη πυρκαγιά να έχει αφήσει πίσω της εικόνες…

1 ώρα ago

Χάος με το ρεύμα σε Χίο, Αχαΐα, Πρέβεζα και Ψαρά λόγω πυρκαγιών

Οι μεγάλες πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές…

2 ώρες ago

Εφιάλτης στο Σουδάν: 40 νεκροί από χολέρα εν μέσω της «χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης στον κόσμο»

Ο εφιάλτης της επιδημίας χολέρας προστίθεται στις ήδη τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Σουδάν. Τουλάχιστον…

2 ώρες ago

Η κίνηση ματ του Παναθηναϊκού: Πώς το τριετές συμβόλαιο μπορεί να φέρει τον Καλάμπρια

Ο Παναθηναϊκός προχωρά δυναμικά στην προσπάθεια για την απόκτηση του Νταβίντε Καλάμπρια, του 28χρονου δεξιού…

2 ώρες ago