ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαλάτα με σπαράγγια και προσούτο: Μια έκρηξη γεύσεων

Απλά υλικά, μοναδική γεύση

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτή η σαλάτα με προσούτο είναι μια γαστρονομική έκρηξη, όπου η αρμονική συνύπαρξη των συστατικών δημιουργεί μια γεύση που ξεπερνά κάθε περιγραφή.

Υλικά για τη σαλάτα:

Ένα μάτσο ρόκα
Δύο σαλάτες (γαλλική ή μαρούλι)
Ένα μάτσο τρυφερά φρέσκα σπαράγγια
Έξι λεπτές φέτες προσούτο
Μια κούπα φλούδες παρμεζάνας
Υλικά για το ντρέσινγκ:

1/3 της κούπας ελαιόλαδο
2/3 της κούπας χυμός λεμονιού
Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1,5 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος βασιλικός
Μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προετοιμασία προσούτο:
Πρώτα απλώστε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί.
Κατόπιν ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Στη συνέχεια αφαιρέστε τις από το φούρνο και αφήστε τις να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προετοιμασία σπαραγγιών:

Καθαρίστε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό κοτσάνι και την εξωτερική φλούδα.
Επίσης κρατήστε 2-3 κομμάτια ωμά για γαρνίρισμα.
Ζεματίστε τα υπόλοιπα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά.
Μεταφέρετε αμέσως τα σπαράγγια σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσετε το μαγείρεμα.

Προετοιμασία λαχανικών:

Αρχικά πλύνετε καλά τα λαχανικά και στραγγίξτε τα.
Κόψτε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια σας και τοποθετήστε τα σε μια σαλατιέρα.
Επίσης προσθέστε τα ζεματισμένα σπαράγγια στη σαλατιέρα.

Παρασκευή ντρέσινγκ:

Βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπλέντερ.
Έπειτα χτυπήστε τα υλικά για 1 λεπτό, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα.
Ωστόσο περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρισμα:
Επιπλέον γαρνίρετε τη σαλάτα με τα τραγανά τσιπς προσούτο, τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τις φλούδες παρμεζάνας.

Συμβουλές:

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας στη σαλάτα, όπως ντοματίνια ή αγγούρι.
Ωστόσο αν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να χτυπήσετε το ντρέσινγκ με ένα σύρμα ή σε ένα σέικερ.
Επιπλέον για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι μπαλσάμικο στο ντρέσινγ

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Καταγγελία σοκ για την Ειρήνη Μουρτζούκου στο «Φως στο Τούνελ»: «Με απειλούσε να μην πω την αλήθεια»

Καταγγελία σοκ για την Ειρήνη Μουρτζούκου στο «Φως στο Τούνελ»: «Με απειλούσε να μην πω…

3 ώρες ago

Σοκ στο Άγιο Όρος: Άνδρας πέθανε ξαφνικά μέσα σε θαλάσσιο ταξί

Σοκ στο Άγιο: Όρος Άνδρας πέθανε ξαφνικά μετά από αιφνίδια αδιαθεσία μέσα σε θαλάσσιο ταξί…

4 ώρες ago

Τι κρύβει ο Εθνικός Κήπος; Ο αριθμός 7 και τα μυστικά του

Τι κρύβει ο Εθνικός Κήπος; Ο αριθμός 7 και τα μυστικά του... Ξέρατε ότι τον…

5 ώρες ago

Τα Σκόπια αλλάζουν την ονομασία και της Εθνικής τους ομάδας στο μπάσκετ σε «Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Μακεδονίας»

Ύπουλα και μουλωχτά τα Σκόπια αλλάζουν την ονομασία και της Εθνικής τους ομάδας στο μπάσκετ…

6 ώρες ago

Σοκ: Νεκρή γνωστή influencer σε επέμβαση λιποαναρρόφησης

Σοκ: Νεκρή γνωστή influencer σε επέμβαση λιποαναρρόφησης στην Τουρκία... Απίστευτες καταγγελίες και έρευνα για αμέλεια…

8 ώρες ago

Παντρεύεται η Κατερίνα Καινούργιου: Το δαχτυλίδι και ο γάμος στο Παρίσι

Παντρεύεται η Κατερίνα Καινούργιου Το δαχτυλίδι των ονείρων της και ο λαμπερός γάμος σε στενό…

9 ώρες ago