ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαλάτα με σπαράγγια και προσούτο: Μια έκρηξη γεύσεων

Απλά υλικά, μοναδική γεύση

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτή η σαλάτα με προσούτο είναι μια γαστρονομική έκρηξη, όπου η αρμονική συνύπαρξη των συστατικών δημιουργεί μια γεύση που ξεπερνά κάθε περιγραφή.

Υλικά για τη σαλάτα:

Ένα μάτσο ρόκα
Δύο σαλάτες (γαλλική ή μαρούλι)
Ένα μάτσο τρυφερά φρέσκα σπαράγγια
Έξι λεπτές φέτες προσούτο
Μια κούπα φλούδες παρμεζάνας
Υλικά για το ντρέσινγκ:

1/3 της κούπας ελαιόλαδο
2/3 της κούπας χυμός λεμονιού
Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1,5 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος βασιλικός
Μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προετοιμασία προσούτο:
Πρώτα απλώστε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί.
Κατόπιν ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Στη συνέχεια αφαιρέστε τις από το φούρνο και αφήστε τις να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προετοιμασία σπαραγγιών:

Καθαρίστε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό κοτσάνι και την εξωτερική φλούδα.
Επίσης κρατήστε 2-3 κομμάτια ωμά για γαρνίρισμα.
Ζεματίστε τα υπόλοιπα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά.
Μεταφέρετε αμέσως τα σπαράγγια σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσετε το μαγείρεμα.

Προετοιμασία λαχανικών:

Αρχικά πλύνετε καλά τα λαχανικά και στραγγίξτε τα.
Κόψτε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια σας και τοποθετήστε τα σε μια σαλατιέρα.
Επίσης προσθέστε τα ζεματισμένα σπαράγγια στη σαλατιέρα.

Παρασκευή ντρέσινγκ:

Βάλτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπλέντερ.
Έπειτα χτυπήστε τα υλικά για 1 λεπτό, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα.
Ωστόσο περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρισμα:
Επιπλέον γαρνίρετε τη σαλάτα με τα τραγανά τσιπς προσούτο, τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τις φλούδες παρμεζάνας.

Συμβουλές:

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας στη σαλάτα, όπως ντοματίνια ή αγγούρι.
Ωστόσο αν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να χτυπήσετε το ντρέσινγκ με ένα σύρμα ή σε ένα σέικερ.
Επιπλέον για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι μπαλσάμικο στο ντρέσινγ

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Νέο κύμα προσλήψεων: 380 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 380 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού…

40 λεπτά ago

Μεγάλη Γιορτή: Τα Εισόδια της Θεοτόκου και τα ονόματα που τιμώνται την 21η Νοεμβρίου

Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…

1 ώρα ago

Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Πάνος Μαρινόπουλος

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου. Έφυγε…

1 ώρα ago

Προκήρυξη: 276 μόνιμες θέσεις γιατρών για το ΕΣΥ σε Κέντρα Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εγκρίνοντας την προκήρυξη για την…

2 ώρες ago

Ποιός είναι ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ στον κόσμο;

Ποιός είναι ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ, που έχει καταγραφεί ποτέ σε ολόκληρο στον…

2 ώρες ago