Μια σαλάτα γεμάτη χρώματα και αρώματα, ιδανική για την άνοιξη, με τα σπαράγγια να κλέβουν την παράσταση.
4 κολοκυθάκια
300 γρ. σπαράγγια
150 γρ. ντοματίνια σε διάφορα χρώματα
60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
80 γρ. ελιές θρούμπες
80 γρ. κάσιους
125 γρ. ροκφόρ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Χυμός από 1 λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες με ένα μαντολίνο και βάλτε τα σε παγωμένο νερό για 30 λεπτά, μέχρι να κατσαρώσουν.
Βράστε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά σε αλατισμένο νερό, και μετά βάλτε τα σε παγωμένο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα.
Κόψτε τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και τις λιαστές ντομάτες και βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με τα σπαράγγια.
Στραγγίξτε τα κολοκυθάκια και προσθέστε τα στο μπολ.
Θρυμματίστε το ροκφόρ με τα χέρια σας και προσθέστε το στο μπολ μαζί με το σχοινόπρασο, τις ελιές και τα κάσιους. Ανακατέψτε.
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.
Σερβίρετε τη σαλάτα και γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.
Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους νεαρούς δημιουργούς ευκαιριών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο…
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε κομβικό σημείο όσον αφορά τον σχεδιασμό του ρόστερ του. Καθώς οι…
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, προειδοποίησε σήμερα, μιλώντας στο ACTION24. Ότι μια…
Ένας καθηγητής καρδιοχειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας συνελήφθη επ' αυτοφώρω. Κατηγορούμενος ότι ζήτησε και…
Στρατηγός Έρικ Κουρίλα: Ποιός είναι ο «γορίλας» που «σπρώχνει» τον Τραμπ στον πυρηνικό όλεθρο; Σε…
Καταγγελία σοκ για την Ειρήνη Μουρτζούκου στο «Φως στο Τούνελ»: «Με απειλούσε να μην πω…