ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σαλάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο: Μαγειρέψτε γρήγορα, εύκολα και νόστιμα!

Μαγειρέψτε σε 30 λεπτά εύκολα και νόστιμα! Μια κρύα μακαρονοσαλάτα γεμάτη με φρέσκα αρώματα και χρώματα.

Υλικά:

600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
ελαιόλαδο, λίγο, για το σοτάρισμα
αλάτι
πιπέρι
βασιλικό, φρέσκο, αρκετό για το σοτάρισμα
δυόσμο, φρέσκο, αρκετό για το σοτάρισμα
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
250 γρ. φαρφάλες
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
και 2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
200 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
μυρωδικά, για τη σαλάτα

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα όπως 10 φύλλα βασιλικού, 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 2 λάιμ.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.

Στη συνέχεια σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα.
Κατόπιν αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Ενδιάμεσα έχουμε βάλει μπόλικο νερό να βράσει σε μία μέτρια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για όσο χρόνο ορίζει ο κατασκευαστής.
Μετά σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε σε ένα μπολ αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε για να μην κολλήσουν.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι, σως worcestershire, κρεμμυδάκι, τζίντζερ και χυμό από 2 λάιμ).
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά και το καλαμπόκι, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Back to top button