Με την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή να πλησιάζουν, οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή και τη συντήρηση των σαρακοστιανών προϊόντων. Ωστόσο ο ΕΦΕΤ παρέχει πολύτιμες οδηγίες για την ασφαλή αγορά και κατανάλωση αυτών των τροφίμων.
Να είναι ζωντανά (κέλυφος κλειστό ή να κλείνει με πίεση).
Το περιεχόμενο να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
Η σάρκα να είναι υγρή και γερά προσκολλημένη.
Αποφλοιωμένα μύδια:
Η σάρκα να είναι γυαλιστερή και συνεκτική, με μυρωδιά θάλασσας.
Κατεψυγμένα:
Με ή χωρίς κέλυφος.
Μαλακόστρακα (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια):
Οσμή θάλασσας, όχι δυσάρεστη.
Επίσης τα πόδια να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα.
Ακόμη η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη και διαφανής.
Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, χωρίς μαύρες κηλίδες.
Επιπλέον να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις όταν είναι ζωντανά.
Να είναι ζωντανοί (κίνηση αγκαθιών).
Καθώς και κονσέρβες ιχθυηρών:
Να είναι ακέραιες και σφραγισμένες, χωρίς βαθουλώματα ή διογκώσεις.
Επίσης ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν ασφαλή και ποιοτικά σαρακοστιανά προϊόντα.
Πως είναι και τι κάνει σήμερα ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ; Ο Ρόμπερτ Πάουελ στα…
Μεγάλη ανατροπή με τον καιρό με χιόνια μετά το Πάσχα... Στα λευκά η χώρα σύμφωνα…
Μαφιόζικη εκτέλεση ανήμερα Μεγάλο Σάββατο στην Καλλιθέα: Το θύμα που βρέθηκε νεκρό σε πιλοτή και…
Εορτολόγιο 19 Απριλίου: Ποιοί που γιορτάζουν σήμερα Μεγάλο Σάββατο; Τα ονόματα και το μεγάλο θαύμα…
Επί των όπλων: Η μόνη στιγμή που οι Εύζωνες σκύβουν το κεφάλι και αυτή είναι…
Ο Τραμπ αναγνωρίζει την Κριμαία ως ρωσική ως προϋπόθεση για την πολυπόθητη κατάπαυση του πυρός…