Με την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή να πλησιάζουν, οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή και τη συντήρηση των σαρακοστιανών προϊόντων. Ωστόσο ο ΕΦΕΤ παρέχει πολύτιμες οδηγίες για την ασφαλή αγορά και κατανάλωση αυτών των τροφίμων.
Να είναι ζωντανά (κέλυφος κλειστό ή να κλείνει με πίεση).
Το περιεχόμενο να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
Η σάρκα να είναι υγρή και γερά προσκολλημένη.
Αποφλοιωμένα μύδια:
Η σάρκα να είναι γυαλιστερή και συνεκτική, με μυρωδιά θάλασσας.
Κατεψυγμένα:
Με ή χωρίς κέλυφος.
Μαλακόστρακα (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια):
Οσμή θάλασσας, όχι δυσάρεστη.
Επίσης τα πόδια να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα.
Ακόμη η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη και διαφανής.
Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, χωρίς μαύρες κηλίδες.
Επιπλέον να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις όταν είναι ζωντανά.
Να είναι ζωντανοί (κίνηση αγκαθιών).
Καθώς και κονσέρβες ιχθυηρών:
Να είναι ακέραιες και σφραγισμένες, χωρίς βαθουλώματα ή διογκώσεις.
Επίσης ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν ασφαλή και ποιοτικά σαρακοστιανά προϊόντα.
Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στο Game 3 των τελικών, η διαιτησία…
Το σωστό καρπούζι και το πραγματικό του όνομα στα ελληνικά... Τι πρέπει να προσέξετε όταν…
Νέα στοιχεία από τη Eurostat για το 2024 φέρνουν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρωπαϊκής…
Σοκ με την ηλικία της Αφροδίτης Γραμμέλη: «Δεν το έκρυψα ποτέ»... Όλα όσα αποκάλυψε η…
Αλησμόνητα καλοκαίρια από τα παιδικά μας χρόνια που μας σημάδεψαν... Τότε που δεν υπήρχε ώρα…
Μια πράξη μεγαλείου ψυχής έρχεται να συγκινήσει από τα Τρίκαλα. Όπου ένας κτηνοτρόφος τιμήθηκε από…