Με την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή να πλησιάζουν, οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή και τη συντήρηση των σαρακοστιανών προϊόντων. Ωστόσο ο ΕΦΕΤ παρέχει πολύτιμες οδηγίες για την ασφαλή αγορά και κατανάλωση αυτών των τροφίμων.
Να είναι ζωντανά (κέλυφος κλειστό ή να κλείνει με πίεση).
Το περιεχόμενο να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
Η σάρκα να είναι υγρή και γερά προσκολλημένη.
Αποφλοιωμένα μύδια:
Η σάρκα να είναι γυαλιστερή και συνεκτική, με μυρωδιά θάλασσας.
Κατεψυγμένα:
Με ή χωρίς κέλυφος.
Μαλακόστρακα (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια):
Οσμή θάλασσας, όχι δυσάρεστη.
Επίσης τα πόδια να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα.
Ακόμη η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη και διαφανής.
Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, χωρίς μαύρες κηλίδες.
Επιπλέον να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις όταν είναι ζωντανά.
Να είναι ζωντανοί (κίνηση αγκαθιών).
Καθώς και κονσέρβες ιχθυηρών:
Να είναι ακέραιες και σφραγισμένες, χωρίς βαθουλώματα ή διογκώσεις.
Επίσης ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν ασφαλή και ποιοτικά σαρακοστιανά προϊόντα.
Το καταραμένο νούμερο που δεν θα δεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου και ο λόγος που το…
Που και με ποιά παντρεύτηκε ο γιος του Πύρρου Δήμα, Βίκτωρ; Η ξεχωριστή και λιτή…
Σοκ: Γαλλία και Γερμανία ετοιμάζονται πυρετωδώς για μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσία μέσα στο επόμενο…
Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που θα διεξαχθεί από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 18 Ιανουαρίου,…
Στις 7 Σεπτεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών μορφών. Όπως ο Όσιος Δανιήλ…
Πέθανε ο σπουδαίος λυράρης Γιώργης Βασιλάκης σκορπώντας τη θλίψη στην Κρήτη και σε όλη την…