ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία – Η Μαντόνα αποθέωσε την Ελληνική ΕΜΑΚ!

Μια digital art εικόνα η οποία έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες και αποτυπώνει με συναίσθημα το έργο των διασωστών στην σεισμόπληκτη Τουρκία δημοσίευσε και η «βασίλισσα της pop» Μαντόνα.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας διασώστης της ΕΜΑΚ, που κρατά στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί, που απεγκλώβισε από τα ερείπια.

Όπως τονίζει στο μήνυμα, που συνοδεύει τη φωτογραφία, μαζί με άλλες που αποτυπώνουν τη φρικτή τραγωδία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς σε Συρία και Τουρκία:

«Όλοι μιλούν για αγάπη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Ας στείλουμε όλη μας την αγάπη και την θεραπευτική ενέργεια στην Τουρκία και τη Συρία που υπέστησαν μεγάλες απώλειες και καταστροφές σε αυτόν τον τεράστιο σεισμό».

View this post on Instagram

A post shared by Madonna (@madonna)

Σημειώνεται ότι η Μαντόνα έχει σχεδόν 19 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαντόνα

Όλοι μιλούν για αγάπη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Ας στείλουμε όλη μας την αγάπη και την θεραπευτική ενέργεια στην Τουρκία και τη Συρία που υπέστησαν μεγάλες απώλειες και καταστροφές σε αυτόν τον τεράστιο σεισμό. Τουλάχιστον 33.181 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Τόσοι πολλοί έχουν χάσει σπίτια και δουλειές, για να μην αναφέρουμε αγαπημένα πρόσωπα. Ολόκληρες πόλεις έχουν διαγραφεί. Σου ματώνει η καρδιά.

Η ιστορία της εικόνας

Με μία digital art εικόνα, ο υποστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Κοτρίδης, τέως Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αιγαίου, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα υποστήριξης και συμπαράστασης στους συναδέλφους του, που έδωσαν μάχη για να σώσουν ζωές στις περιοχές της Τουρκίας, που χτυπήθηκαν από τους φονικούς σεισμούς.

Η εικόνα αποτυπώνει μια φανταστική σύνθεση, σύμφωνα με τον δημιουργό και έχει γίνει viral σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αντικατοπτρίζοντας πλήρως την προσφορά των ανδρών της ΕΜΑΚ στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.

«Για να τιμήσω τους συναδέλφους, που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την διάσωση των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας, έφτιαξα αυτή τη φωτογραφία.». Και συμπλήρωσε:

«Είμαι εδώ για σένα» σε Ελληνικά, Αγγλικά και Τουρκικά. H σύνθεση εικονίζει έναν Έλληνα πυροσβέστη να κρατάει με στοργή ένα μικρό παιδί, που απεγκλώβισε από τα ερείπια.

Όπως τόνισε ο δημιουργός πρόκειται για σύνθεση και όχι πραγματική φωτογραφία. Αποτέλεσμα επεξεργασίας προγραμμάτων Photoshop και Midjourney (πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης) που χειρίζεται άριστα ο ίδιος.

Back to top button