Εδώ οι λέξεις δεν χρειάζονται. Η εικόνα και η γεύση αυτού του απολαυστικού σεμιφρέντο (Semifreddo) λένε τα πάντα.
Υλικά
Για το σεμιφρέντο (Semifreddo)
2 συσκ. μπισκότα γεμιστά
6 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. νερό
Χυμός από 1/2 μικρό λεμόνι
4 φύλλα ζελατίνης
8 κ.σ. κονιάκ
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Προαιρετικά
150 γρ. μαρμελάδα κάστανο
Για το σερβίρισμα
Σπασμένα μπισκότα
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Για το σεμιφρέντο (Semifreddo)
Τοποθετούμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το σιρόπι σε μορφή κορδονιού (δηλαδή λίγο-λίγο, για να μην ψηθούν τα αυγά από τη θερμοκρασία). Το μίξερ παραμένει σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί χρησιμοποιώντας το μίξερ.
Αναδιπλώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα των αυγών με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τη μαρμελάδα κάστανο και ανακατεύουμε.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για λίγα λεπτά να φουσκώσουν.
Ζεσταίνουμε το κονιάκ σε ένα μπρίκι και διαλύουμε τις ζελατίνες αφού τις στίψουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε γρήγορα.
Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με μεμβράνη.
Χωρίζουμε τη γέμιση από τα μπισκότα της πρώτης συσκευασίας και ντύνουμε τα πλαϊνά της φόρμας με τα μπισκότα.
Προσθέτουμε την κρέμα μπισκότου στο μείγμα του σεμιφρέντο.
Στρώνουμε μπισκότα στη βάση της φόρμας.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα και προσθέτουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και κλείνουμε τη φόρμα με μεμβράνη.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
Σερβίρισμα
Αναποδογυρίζουμε το σεμιφρέντο σε πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με σπασμένα μπισκότα.
Χορηγούμενο