ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σεμιφρέντο (Semifreddo): Εντυπωσιακό και εύκολο γλυκό για κάθε περίσταση!

Μια καταπληκτική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Εδώ οι λέξεις δεν χρειάζονται. Η εικόνα και η γεύση αυτού του απολαυστικού σεμιφρέντο (Semifreddo) λένε τα πάντα.

 

 

Υλικά

Για το σεμιφρέντο (Semifreddo)

2 συσκ. μπισκότα γεμιστά
6 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. νερό
Χυμός από 1/2 μικρό λεμόνι
4 φύλλα ζελατίνης
8 κ.σ. κονιάκ
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Προαιρετικά

150 γρ. μαρμελάδα κάστανο
Για το σερβίρισμα
Σπασμένα μπισκότα
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Για το σεμιφρέντο (Semifreddo)

Τοποθετούμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το σιρόπι σε μορφή κορδονιού (δηλαδή λίγο-λίγο, για να μην ψηθούν τα αυγά από τη θερμοκρασία). Το μίξερ παραμένει σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί χρησιμοποιώντας το μίξερ.
Αναδιπλώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα των αυγών με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τη μαρμελάδα κάστανο και ανακατεύουμε.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για λίγα λεπτά να φουσκώσουν.
Ζεσταίνουμε το κονιάκ σε ένα μπρίκι και διαλύουμε τις ζελατίνες αφού τις στίψουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε γρήγορα.
Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με μεμβράνη.
Χωρίζουμε τη γέμιση από τα μπισκότα της πρώτης συσκευασίας και ντύνουμε τα πλαϊνά της φόρμας με τα μπισκότα.
Προσθέτουμε την κρέμα μπισκότου στο μείγμα του σεμιφρέντο.
Στρώνουμε μπισκότα στη βάση της φόρμας.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα και προσθέτουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και κλείνουμε τη φόρμα με μεμβράνη.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
Σερβίρισμα

Αναποδογυρίζουμε το σεμιφρέντο σε πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με σπασμένα μπισκότα.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Παντρεύτηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…

1 ώρα ago

Γιώργος Αυτιάς: Στην λαϊκή αγορά του Βελγίου – Εξωφρενικές οι τιμές

Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…

2 ώρες ago

Κορωπί: Νεκρός 17χρονος σε θανατηφόρο τροχαίο

Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…

2 ώρες ago

Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…

3 ώρες ago

Αυτό είναι το συγκλονιστικό καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…

3 ώρες ago

Τέλος η καλοκαιρία – Έρχεται τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…

4 ώρες ago