ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σεμιφρέντο (Semifreddo): Εντυπωσιακό και εύκολο γλυκό για κάθε περίσταση!

Μια καταπληκτική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Εδώ οι λέξεις δεν χρειάζονται. Η εικόνα και η γεύση αυτού του απολαυστικού σεμιφρέντο (Semifreddo) λένε τα πάντα.

 

 

Υλικά

Για το σεμιφρέντο (Semifreddo)

2 συσκ. μπισκότα γεμιστά
6 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. νερό
Χυμός από 1/2 μικρό λεμόνι
4 φύλλα ζελατίνης
8 κ.σ. κονιάκ
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Προαιρετικά

150 γρ. μαρμελάδα κάστανο
Για το σερβίρισμα
Σπασμένα μπισκότα
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Για το σεμιφρέντο (Semifreddo)

Τοποθετούμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το σιρόπι σε μορφή κορδονιού (δηλαδή λίγο-λίγο, για να μην ψηθούν τα αυγά από τη θερμοκρασία). Το μίξερ παραμένει σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί χρησιμοποιώντας το μίξερ.
Αναδιπλώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα των αυγών με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τη μαρμελάδα κάστανο και ανακατεύουμε.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για λίγα λεπτά να φουσκώσουν.
Ζεσταίνουμε το κονιάκ σε ένα μπρίκι και διαλύουμε τις ζελατίνες αφού τις στίψουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε γρήγορα.
Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με μεμβράνη.
Χωρίζουμε τη γέμιση από τα μπισκότα της πρώτης συσκευασίας και ντύνουμε τα πλαϊνά της φόρμας με τα μπισκότα.
Προσθέτουμε την κρέμα μπισκότου στο μείγμα του σεμιφρέντο.
Στρώνουμε μπισκότα στη βάση της φόρμας.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα και προσθέτουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και κλείνουμε τη φόρμα με μεμβράνη.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
Σερβίρισμα

Αναποδογυρίζουμε το σεμιφρέντο σε πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με σπασμένα μπισκότα.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Άγιος Παΐσιος: Το συγκλονιστικό θαύμα που δεν θα δούμε ποτέ στη σειρά του Mega

Άγιος Παΐσιος: Το συγκλονιστικό θαύμα που δεν θα δούμε ποτέ στο Mega και στην πετυχημένη…

5 λεπτά ago

Συναγερμός στην Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στον Αλμυροπόταμο – Στη μάχη και εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για δασική πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο της Εύβοιας. Η φωτιά εκδηλώθηκε στον…

3 ώρες ago

Λεσόρ στο Final Four: Προπονήθηκε στο Άμπου Ντάμπι και “φορτσάρει” για επιστροφή

Ο Γάλλος σέντερ Ματίας Λεσόρ δίνει μάχη με τον χρόνο για να προλάβει να αγωνιστεί…

4 ώρες ago

Ποιοι γιορτάζουν αύριο 22 Μαΐου 2025

Αύριο Πέμπτη 22 Μαΐου 2025, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τον Άγιο Μάρτυρα Βασιλίσκο. Επίσης τον…

4 ώρες ago

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει η Παγώνη για τον άγριο ξυλοδαρμό – “Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Αναστάτωση επικρατεί στα Γλυκά Νερά μετά από ένα βίαιο περιστατικό που έστειλε έναν 48χρονο άνδρα…

4 ώρες ago

Αποκάλυψη «βόμβα» από τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη για τον Σπύρο Παπαδόπουλο: «Ήθελε να με φιλάει στο…»

Αποκάλυψη «βόμβα» από τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη για τον Σπύρο Παπαδόπουλο: «Ήθελε να με φιλάει στο...»…

5 ώρες ago