Υλικά
1/2 kg Ζυμαρικά της αρεσκείας σας
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση (Μπορείτε να βάλετε και πολύχρωμα για να έχετε περισσότερο χρώμα στο πιάτο σας)
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φύλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα (προτιμήστε κάποιο ελληνικό τυρί μιας που έχουμε υπέροχα τυριά όπως είναι η κεφαλοτύρι, φέτα, μυζήθρα, το πεκορίνο κλπ)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάλε τα μακαρόνια να βράζουν σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Βήμα 2
Παράλληλα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο. Πρόσθεσε τη ρίγανη, λίγο από το φρέσκο βασιλικό στο τηγάνι και στη συνέχεια τα ντοματίνια.
Βήμα 3
Μόλις βγάλουν τους χυμούς τους και φτάσουν στο σημείο να γίνουν μία ωραία παχύρρευστη σάλτσα αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα μακαρόνια μέσα από την κατσαρόλα απευθείας χωρίς να τα σουρώσετε ή να τα ξεπλύνετε και ανακατέψτε τα απαλά όλα μαζί.
Βήμα 4
Αν σου φαίνονται πολύ στεγνά πρόσθεσε λίγο από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια.
Βήμα 5
Σερβίρετε με τον βασιλικό και τριμμένο τυρί από πάνω.
Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου
Χορηγούμενο