1/2 kg Ζυμαρικά της αρεσκείας σας
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση (Μπορείτε να βάλετε και πολύχρωμα για να έχετε περισσότερο χρώμα στο πιάτο σας)
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φύλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα (προτιμήστε κάποιο ελληνικό τυρί μιας που έχουμε υπέροχα τυριά όπως είναι η κεφαλοτύρι, φέτα, μυζήθρα, το πεκορίνο κλπ)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάλε τα μακαρόνια να βράζουν σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο. Πρόσθεσε τη ρίγανη, λίγο από το φρέσκο βασιλικό στο τηγάνι και στη συνέχεια τα ντοματίνια.
Μόλις βγάλουν τους χυμούς τους και φτάσουν στο σημείο να γίνουν μία ωραία παχύρρευστη σάλτσα αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα μακαρόνια μέσα από την κατσαρόλα απευθείας χωρίς να τα σουρώσετε ή να τα ξεπλύνετε και ανακατέψτε τα απαλά όλα μαζί.
Αν σου φαίνονται πολύ στεγνά πρόσθεσε λίγο από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια.
Σερβίρετε με τον βασιλικό και τριμμένο τυρί από πάνω.
Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 380 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού…
Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…
Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου. Έφυγε…
Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εγκρίνοντας την προκήρυξη για την…
Ποιός είναι ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ, που έχει καταγραφεί ποτέ σε ολόκληρο στον…
Σοκ και σάλος στη Γαλλία: Ο νέος ΑΓΕΕΘΑ ζήτησε από τους Δημάρχους να προετοιμαστούν για…