1/2 kg Ζυμαρικά της αρεσκείας σας
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση (Μπορείτε να βάλετε και πολύχρωμα για να έχετε περισσότερο χρώμα στο πιάτο σας)
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φύλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα (προτιμήστε κάποιο ελληνικό τυρί μιας που έχουμε υπέροχα τυριά όπως είναι η κεφαλοτύρι, φέτα, μυζήθρα, το πεκορίνο κλπ)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάλε τα μακαρόνια να βράζουν σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο. Πρόσθεσε τη ρίγανη, λίγο από το φρέσκο βασιλικό στο τηγάνι και στη συνέχεια τα ντοματίνια.
Μόλις βγάλουν τους χυμούς τους και φτάσουν στο σημείο να γίνουν μία ωραία παχύρρευστη σάλτσα αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα μακαρόνια μέσα από την κατσαρόλα απευθείας χωρίς να τα σουρώσετε ή να τα ξεπλύνετε και ανακατέψτε τα απαλά όλα μαζί.
Αν σου φαίνονται πολύ στεγνά πρόσθεσε λίγο από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια.
Σερβίρετε με τον βασιλικό και τριμμένο τυρί από πάνω.
Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου
Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει κατά τις πρώτες ημέρες και αμέσως μετά…
Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα... Πως από τα…
Το μέτρο της αλλαγής της ώρας θα ισχύσει κανονικά και φέτος. Η μετάβαση από τη…
Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…
Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…
Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…