2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλ. τσαγιού ρύζι arborio
8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
700 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
15 φύλλα βασιλικού
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
Προαιρετική γαρνιτούρα: ντοματίνια κομμένα στη μέση και ελαφρώς σοταρισμένα, μπουράτα
Βήμα 1
Αρχικά ζεστάνετε 8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και διατηρήστε τον ζεστό.
Βήμα 2
Έπειτα σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε1 λευκό κρεμμύδι σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 3 λεπτά. Επίσης προσθέστε το σκόρδο και το ρύζι και σοτάρετε 1 έως 2 λεπτά.
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα ντομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Καθώς 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
Βήμα 4
Κατόπιν μαγειρέψτε το ριζότο σε ήπια φωτιά μέχρι να γίνει al dente (15 έως 20 λεπτά). Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα ανά τακτά διαστήματα.
Βήμα 5
Επιπλέον προσθέστε ένα φλιτζάνι ζωμό λαχανικών κάθε φορά, αφού απορροφηθεί ο προηγούμενος ζωμός.
Βήμα 6
Επίσης όταν το ρύζι είναι al dente, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα. Ακόμη λίγο ελαιόλαδο και 15 φύλλα βασιλικού.
Βήμα 7
Τέλος ανακατέψτε με τη φωτιά κλειστή για 2 λεπτά.
Φέτος το Πάσχα, δεν φαίνεται να προβλέπεται καμία ειδική ενίσχυση για τους συνταξιούχους. Καθώς δεν…
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο εντυπωσιακό «ράλι» στη λεωφόρο Συγγρού, όπου καταγράφηκε όχημα…
Οικογένεια Τσατσαρωνάκη: Από το ξεκίνημα στα Χανιά στην επιτυχία του «Μάννα» που έγινε μέχρι και…
Τα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και οι μεγάλοι παίκτες μετά από το νέο super deal…
Το παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι προβλέπεται πιο… τσουχτερό φέτος. Καθώς οι τιμές στα αρνιά, τα κατσίκια…
Ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα ροφήματα παγκοσμίως και, όταν καταναλώνεται με μέτρο,…