2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλ. τσαγιού ρύζι arborio
8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
700 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
15 φύλλα βασιλικού
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
Προαιρετική γαρνιτούρα: ντοματίνια κομμένα στη μέση και ελαφρώς σοταρισμένα, μπουράτα
Βήμα 1
Αρχικά ζεστάνετε 8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και διατηρήστε τον ζεστό.
Βήμα 2
Έπειτα σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε1 λευκό κρεμμύδι σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 3 λεπτά. Επίσης προσθέστε το σκόρδο και το ρύζι και σοτάρετε 1 έως 2 λεπτά.
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα ντομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Καθώς 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
Βήμα 4
Κατόπιν μαγειρέψτε το ριζότο σε ήπια φωτιά μέχρι να γίνει al dente (15 έως 20 λεπτά). Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα ανά τακτά διαστήματα.
Βήμα 5
Επιπλέον προσθέστε ένα φλιτζάνι ζωμό λαχανικών κάθε φορά, αφού απορροφηθεί ο προηγούμενος ζωμός.
Βήμα 6
Επίσης όταν το ρύζι είναι al dente, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα. Ακόμη λίγο ελαιόλαδο και 15 φύλλα βασιλικού.
Βήμα 7
Τέλος ανακατέψτε με τη φωτιά κλειστή για 2 λεπτά.
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Αυγούστου στη Σύμη, καθώς ξέσπασε φωτιά σε δασική…
Χυδαία πρόκληση: Οπαδοί της τουρκικής ομάδας Σάμσουνσπορ σήκωσαν σημαίες του Κεμάλ με συνθήματα στο Καλλιμάρμαρο…
Η Παρασκευή 22 Αυγούστου είναι αφιερωμένη στον Άγιο Αγαθόνικο. Καθώς και στην εύρεση της Τιμίας…
Ο Χαφτάρ δίνει άδεια στην Τουρκία για έρευνες Νότια της Κρήτης προκαλώντας ραγδαίες και δραματικές…
Πόσο κρέας χρειάζεται πραγματικά ο οργανισμός μας; Η σωστή ποσότητα για μια ισορροπημένη διατροφή Είναι…
Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - Η κατάσταση της υγείας του…