2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλ. τσαγιού ρύζι arborio
8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
700 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
15 φύλλα βασιλικού
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
Προαιρετική γαρνιτούρα: ντοματίνια κομμένα στη μέση και ελαφρώς σοταρισμένα, μπουράτα
Βήμα 1
Αρχικά ζεστάνετε 8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και διατηρήστε τον ζεστό.
Βήμα 2
Έπειτα σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε1 λευκό κρεμμύδι σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 3 λεπτά. Επίσης προσθέστε το σκόρδο και το ρύζι και σοτάρετε 1 έως 2 λεπτά.
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα ντομάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Καθώς 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
Βήμα 4
Κατόπιν μαγειρέψτε το ριζότο σε ήπια φωτιά μέχρι να γίνει al dente (15 έως 20 λεπτά). Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα ανά τακτά διαστήματα.
Βήμα 5
Επιπλέον προσθέστε ένα φλιτζάνι ζωμό λαχανικών κάθε φορά, αφού απορροφηθεί ο προηγούμενος ζωμός.
Βήμα 6
Επίσης όταν το ρύζι είναι al dente, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα. Ακόμη λίγο ελαιόλαδο και 15 φύλλα βασιλικού.
Βήμα 7
Τέλος ανακατέψτε με τη φωτιά κλειστή για 2 λεπτά.
Φορώντας αντιηλιακό είναι απαραίτητο, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης του. Ένα…
Το 2010, ο Urbonas παρουσίασε ένα αμφιλεγόμενο και πρωτότυπο σχέδιο. Ένα τρενάκι ψυχαγωγίας που υποτίθεται…
Όποιος γυμνάζεται έχει νιώσει μυϊκό πόνο μετά από έντονη προπόναση. Αυτός ο πόνος, αν και…
Ένα 5χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του χθες σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης από ταχείας…
Παρόλο που ο καιρός στην Ελλάδα θυμίζει καλοκαίρι, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς,…
Σύμφωνα με το Euroleague Time στο X, ο Παναθηναϊκός φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία…