ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνταγή για το τέλειο κουρκούτι μπακαλιάρου

Ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι ή άλλη ειδική περίσταση

Published by
Συντακτική Ομάδα

Για τον τέλειο μπακαλιάρο με τραγανό και ελαφρύ κουρκούτι που διατηρείται φουσκωτό και «αέρινο», δοκιμάστε αυτή την απλή και απολαυστική συνταγή. Επίσης η συνταγή περιλαμβάνει μυστικά βήματα και ένα μείγμα από υλικά που εγγυώνται τέλειο αποτέλεσμα. Ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι ή άλλη ειδική περίσταση!

Υλικά για το Κουρκούτι

  • 500 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 330 ml μπίρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά (περίπου 18 γρ.)
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προετοιμασία του Μείγματος με τη Μαγιά

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Έπειτα ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μετά αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά. Προσοχή, αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να ενεργοποιηθεί η μαγιά, βοηθώντας το κουρκούτι να φουσκώσει και να γίνει αφράτο.

Προσθήκη Αλευριού και Αλατιού

Αφού η μαγιά άρχισε να «δουλεύει», προσθέστε το αλεύρι και την πρέζα αλατιού. Μετά ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι, δημιουργώντας ένα ομοιογενές, ένα κουρκούτι. Ωστόσο βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν σβώλοι.

Διαδικασία Φουσκώματος

Στη συνέχεια, καλύψτε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες, ώστε να φουσκώσει το μείγμα. Αυτό το στάδιο είναι που δίνει στο κουρκούτι την αέρινη υφή.

Εναλλακτική με Μπέικιν Πάουντερ για Γρηγόρη Προετοιμασία

Επίσης αν δεν έχετε χρόνο να περιμένετε το φούσκωμα της μαγιάς, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιά με 1 ½ κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ. Κάνοντάς το κουρκούτι έτοιμο για άμεση χρήση.

Τηγάνισμα και Σερβίρισμα

Αργότερα μόλις το κουρκούτι είναι έτοιμο, ξεκινήστε το τηγάνισμα του μπακαλιάρου

Συμβουλή Σερβιρίσματος

Κατόπιν σερβίρετε τον μπακαλιάρο ζεστό, συνοδεύοντάς τον με αρωματική σκορδαλιά ή άλλες παραδοσιακές γαρνιτούρες. Έτσι λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά άφρατο, αέρινο κουρκούτι που ολοκληρώνει το πιάτο με την κεντρική υφή και γεύση.

Καλή όρεξη!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Πρώιμα σημάδια που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Η 2α Απριλίου κάθε έτους έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό,…

5 λεπτά ago

Θανατηφόρο τροχαίο: 19χρονος έπεσε με το αυτοκίνητό του από γέφυρα

Σε ένα τραγικό συμβάν, ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη…

12 λεπτά ago

Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ: Η θρυλική καριέρα και η μάχη με την ασθένεια

Ο Βαλ Κίλμερ, ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, άφησε την τελευταία του…

17 λεπτά ago

«Θάμνος στο μπικίνι»: Η νέα τάση για την ευαίσθητη περιοχή που έγινε μόδα στους νέους

«Θάμνος στο μπικίνι»: Η νέα τάση για την ευαίσθητη περιοχή που έγινε viral και μόδα…

3 ώρες ago

Πότε και που παντρεύεται η Αμαλία Κωστοπούλου;

Πότε και που παντρεύεται η Αμαλία Κωστοπούλου; Η γνωριμία με τον Τζέικ Μέντγουελ και οι…

3 ώρες ago

Το γυναικείο στήθος και τα συναρπαστικά μυστικά που κρύβει

Το γυναικείο στήθος και τα συναρπαστικά μυστικά που κρύβει... Οι πληροφορίες που θα σας αφήσουν…

3 ώρες ago