Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Έπειτα ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μετά αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά. Προσοχή, αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να ενεργοποιηθεί η μαγιά, βοηθώντας το κουρκούτι να φουσκώσει και να γίνει αφράτο.
Αφού η μαγιά άρχισε να «δουλεύει», προσθέστε το αλεύρι και την πρέζα αλατιού. Μετά ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι, δημιουργώντας ένα ομοιογενές, ένα κουρκούτι. Ωστόσο βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν σβώλοι.
Στη συνέχεια, καλύψτε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες, ώστε να φουσκώσει το μείγμα. Αυτό το στάδιο είναι που δίνει στο κουρκούτι την αέρινη υφή.
Επίσης αν δεν έχετε χρόνο να περιμένετε το φούσκωμα της μαγιάς, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιά με 1 ½ κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ. Κάνοντάς το κουρκούτι έτοιμο για άμεση χρήση.
Αργότερα μόλις το κουρκούτι είναι έτοιμο, ξεκινήστε το τηγάνισμα του μπακαλιάρου
Κατόπιν σερβίρετε τον μπακαλιάρο ζεστό, συνοδεύοντάς τον με αρωματική σκορδαλιά ή άλλες παραδοσιακές γαρνιτούρες. Έτσι λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά άφρατο, αέρινο κουρκούτι που ολοκληρώνει το πιάτο με την κεντρική υφή και γεύση.
Καλή όρεξη!
Ένα 2χρονο κοριτσάκι στην περιοχή των Χανίων έχασε τη ζωή του από πνιγμό. Η μητέρα…
Οι Γεωργιανοί προσέρχονται στις Κάλπες το Σάββατο (26/10) για να συμμετάσχουν σε βουλευτικές εκλογές. Θεωρούνται…
Ένας άνδρας στο Νοσοκομείο του Βόλου δίνει μάχη για τη ζωή του. Μετά από περιστατικό…
Οι πόρτες νέας τεχνολογίας συνδυάζουν την αισθητική με την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα. Χρησιμοποιώντας καινοτόμα…
Το Halloween είναι μία από τις πιο αγαπημένες γιορτές του φθινοπώρου, που κάθε χρόνο γίνεται…
Πριν από λίγο εντοπισμένο ναυάγιο βορειοδυτικά της Σάμου, στην περιοχή του Ισιδώρου. Στο σημείο έχουν…