ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνταγή για το τέλειο κουρκούτι μπακαλιάρου

Ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι ή άλλη ειδική περίσταση

Published by
Συντακτική Ομάδα

Για τον τέλειο μπακαλιάρο με τραγανό και ελαφρύ κουρκούτι που διατηρείται φουσκωτό και «αέρινο», δοκιμάστε αυτή την απλή και απολαυστική συνταγή. Επίσης η συνταγή περιλαμβάνει μυστικά βήματα και ένα μείγμα από υλικά που εγγυώνται τέλειο αποτέλεσμα. Ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι ή άλλη ειδική περίσταση!

Υλικά για το Κουρκούτι

  • 500 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 330 ml μπίρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά (περίπου 18 γρ.)
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προετοιμασία του Μείγματος με τη Μαγιά

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Έπειτα ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μετά αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά. Προσοχή, αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να ενεργοποιηθεί η μαγιά, βοηθώντας το κουρκούτι να φουσκώσει και να γίνει αφράτο.

Προσθήκη Αλευριού και Αλατιού

Αφού η μαγιά άρχισε να «δουλεύει», προσθέστε το αλεύρι και την πρέζα αλατιού. Μετά ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι, δημιουργώντας ένα ομοιογενές, ένα κουρκούτι. Ωστόσο βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν σβώλοι.

Διαδικασία Φουσκώματος

Στη συνέχεια, καλύψτε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες, ώστε να φουσκώσει το μείγμα. Αυτό το στάδιο είναι που δίνει στο κουρκούτι την αέρινη υφή.

Εναλλακτική με Μπέικιν Πάουντερ για Γρηγόρη Προετοιμασία

Επίσης αν δεν έχετε χρόνο να περιμένετε το φούσκωμα της μαγιάς, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιά με 1 ½ κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ. Κάνοντάς το κουρκούτι έτοιμο για άμεση χρήση.

Τηγάνισμα και Σερβίρισμα

Αργότερα μόλις το κουρκούτι είναι έτοιμο, ξεκινήστε το τηγάνισμα του μπακαλιάρου

Συμβουλή Σερβιρίσματος

Κατόπιν σερβίρετε τον μπακαλιάρο ζεστό, συνοδεύοντάς τον με αρωματική σκορδαλιά ή άλλες παραδοσιακές γαρνιτούρες. Έτσι λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά άφρατο, αέρινο κουρκούτι που ολοκληρώνει το πιάτο με την κεντρική υφή και γεύση.

Καλή όρεξη!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει αμέσως μετά τον θάνατο;

Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει κατά τις πρώτες ημέρες και αμέσως μετά…

47 λεπτά ago

Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα

Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα... Πως από τα…

1 ώρα ago

Χειμερινή Ώρα: Πότε και γιατί γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω;

Το μέτρο της αλλαγής της ώρας θα ισχύσει κανονικά και φέτος. Η μετάβαση από τη…

2 ώρες ago

Σάλος: Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα;

Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…

4 ώρες ago

Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D

Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…

6 ώρες ago

Θρίλερ: Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό προστασία στη Ρωσία;

Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…

6 ώρες ago