Ο ύπνος είναι η απόλυτη πηγή αναζωογόνησης, προσφέροντάς μας την ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στην επόμενη ημέρα. Η διάρκεια του ύπνου παίζει κρίσιμο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η διάρκεια ύπνου κυμαίνεται από επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ, ώστε ο εγκέφαλος να λειτουργεί σωστά και να διατηρείται η σωματική και ψυχική μας ευεξία.
Όπως δείχνουν τα δεδομένα του Benson for Beds, ο μέσος ενήλικας κοιμάται περίπου 6 ώρες και 24 λεπτά τη νύχτα. Αν και αυτή η διαφορά μπορεί να μην φαίνεται σημαντική, μπορεί να αρνηθεί τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
Η ειδική στον ύπνο, Dr. Sophie Bostock, προειδοποιεί ότι η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να αφήσει τα σημάδια της στον οργανισμό μας. Εάν συνεχίσουμε αυτή τη συνήθεια, οι συνέπειες σε χρόνους θα μπορούσαν να είναι εμφανείς, όχι μόνο στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο συνολικό βάθος μας υγεία.
Η Hannah δημιουργήθηκε ως παράδειγμα για να αναδείξει πώς μπορεί να επηρεαστεί η εμφάνιση και η υγεία των Βρετανών μέχρι το 2050, εάν συνεχίσουν να κοιμούνται μόνο έξι ώρες την ημέρα, όπως αναφέρει το LadBible.
Στα 40 της χρόνια, η Hannah παρουσιάζεται να δείχνει πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική της ηλικία.
Σύμφωνα με το ειδικό, η Hannah αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης, πρόωρη γήρανση του δέρματος, τριχόπτωση και παχυσαρκία – όλα αυτά συνδέονται με τις ανθυγιεινές συνήθειες ύπνου της.
Επιπλέον, πάσχει από ίκτερο, έχει έντονες ρυτίδες και υποφέρει από χρόνους πόνους στην πλάτη και στους ώμους. Συνολικά, η γενική της κατάστασης αποτυπώνει μια εικόνα κακής υγείας, που αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό στην έλλειψη επαρκούς ύπνου.
Σύμφωνα με την Dr. Bostock… «Η Hannah είναι μια εικόνα που προκαλεί σκέψεις για τον ολιστικό αντίκτυπο που έχει ο ύπνος στη διατήρηση της συνολικής υγείας. Μελέτες δείχνουν ότι η παρατεταμένη έλλειψη ύπνου μπορεί να σας θέσει σε υψηλότερο κίνδυνο για ασθένειες που επηρεάζουν την καρδιά, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2».
Και επισημαίνει… «Οι έρευνες σχετικά με τη σημασία της καλής ποιότητας ύπνου για την υγεία και την ευεξία μας έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλοί από εμάς δεν συνειδητοποιούν ότι η καθημερινή ρουτίνα και η έλλειψη ύπνου μας επηρεάζουν μακροπρόθεσμα».
Οι ειδικοί στον τομέα του ύπνου δημιούργησαν την εικόνα της Hannah, βασιζόμενοι σε δεδομένα από επιστημονικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν σε ακαδημαϊκά περιοδικά από το 2010. , οι μύες, το δέρμα, τα μάτια και τα μαλλιά.
Η Hannah αντιμετωπίζει προβλήματα αλωπεκία, εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, και αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις του αναπνευστικού. Επίσης, υποφέρει από έκζεμα και χρόνο πόνο. Οι ορμόνες που ρυθμίζουν την πείνα και τον κορεσμό, όπως η λεπτή και η γκρελίνη, είναι σε ανισορροπία, προκαλώντας της αίσθηση διαρκούς.
Η υγεία της Hannah έχει καταρρεύσει, και όλα αυτά οφείλονται στις κακές συνήθειες ύπνου.
Η Dr. Sophie Bostock πιστεύει πως αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν ακολουθούσαμε ορισμένες βασικές συνήθειες ύπνου: να προετοιμάσουμε το σώμα μας για ποιοτικό και κατάλληλο ύπνο, να διατηρούμε σταθερή ώρα αφύπνισης κάθε μέρα, να ασκούμε τακτικά, να περνάμε χρόνο στη φύση. , και να διασφαλίσουμε ότι η κρεβατοκάμαρά μας είναι σκοτεινή και ήσυχη.
Ύπνος: Τι συμβαίνει και ξυπνάμε μέσα στη νύχτα ενώ κοιμόμαστε;
Η διατροφολόγος Eugenia Kotelko εξηγεί ότι οι ανάγκες σε ύπνο διαφέρουν ανά ηλικία. Τα παιδιά 6-13 ετών χρειάζονται 9-11 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, ενώ οι έφηβοι 14-17 ετών χρειάζονται 8-10 ώρες. Οι ηλικιωμένοι, από την άλλη, χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου για να διατηρήσουν την υγεία τους. Παρ’ όλα αυτά, για τους ηλικιωμένους η ποιότητα του ύπνου συχνά αποδεικνύεται πιο σημαντική από την ποσότητα, καθώς οι συχνές διακοπές κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούν να επηρεάσουν τον αριθμό του ύπνου τους.
Υπναγωγικός σπασμός: Το παράξενο φαινόμενο του ύπνου που επηρεάζει το 70% των ανθρώπων
Η διατροφολόγος υπενθύμισε επίσης γιατί ο επαρκής ύπνος είναι τόσο σημαντικός: «Ο ύπνος επηρεάζει την παραγωγή της σεροτονίνης. Ρυθμίζει τη διάθεση, την όρεξη και άλλες φυσιολογικές διεργασίες». Η σύστασή της είναι να αποφεύγουμε τη χρήση τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο, καθώς το μπλε φως από τις οθόνες επηρεάζει την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που διευκολύνει τον ύπνο και την αναζωογόνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η Αγγελική Νικολούλη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής…
Σήμερα, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024, τιμάται η μνήμη του Αγίου…
«Βόμβα» για την Δανάη Μπάρκα: Είναι σε κρυφή σχέση με πασίγνωστο εφοπλιστή και πρώην καλλονής…
Ανατριχιαστικό: Ο νεκρός Παντελής Παντελίδης «επισκέφτηκε» στα γενέθλιά του το Νίνο Ανατριχιαστικό: Ο νεκρός Παντελίδης…
Θύμα άγριας ληστείας γνωστός δικηγόρος μέσα στο σπίτι του Πέντε πάνοπλοι κουκουλοφόροι τον έδεσαν και…
Ισραήλ: Πύραυλος των Χούθι έπληξε το Τελ Αβίβ και ξέσπασε πυρκαγιά στην καρδιά της εβραϊκής…