ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκολατένια Τερίνα με φουντούκια: Ένα ακαταμάχητο γλυκό 30 λεπτών

Όταν η σοκολάτα συναντά τα φουντούκια, το γευστικό αποτέλεσμα είναι απλά ακαταμάχητο! Αυτή η σοκολατένια τερίνα είναι ιδανική για όσους αγαπούν τους πλούσιους συνδυασμούς και θέλουν ένα εντυπωσιακό γλυκό με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.

Υλικά

 

Για τη βάση Για την κρέμα
8 μπισκότα ολικής άλεσης (τύπου digestive) 570 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα 3 κουτ. σούπας γλυκόζη
1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο (+ λίγο επιπλέον) 6 κουτ. σούπας λικέρ φουντούκι
250 γρ. κουβερτούρα μαύρη (σε κομματάκια)
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος (σε κομματάκια)
*Λίγη επιπλέον κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες Εκτέλεσης (Χρόνος Προετοιμασίας: 30′

Βήμα 1: Η Κρέμα Σοκολάτας

 

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη, το λικέρ φουντούκι και τις δύο κουβερτούρες (μαύρη και γάλακτος).
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε τα υλικά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να έχουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Η Βάση και η Συναρμολόγηση

 

  1. Ετοιμάζουμε τη βάση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προετοιμάζουμε τη φόρμα: Καλύπτουμε τη βάση και τα πλαϊνά μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ (1.200 ml) με μεμβράνη.
  3. Κατόπιν πασπαλίζουμε τη βάση της φόρμας με το μισό μείγμα των μπισκότων-φουντουκιών, πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα.
  4. Προσθέτουμε προσεκτικά το μείγμα της σοκολάτας πάνω από τη βάση.
  5. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να σφίξει καλά η κρέμα 

Το Σερβίρισμα

  1. Όταν το γλυκό έχει σφίξει, το βγάζουμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με σχεδόν όλο το υπόλοιπο μείγμα φουντουκιού.
  2. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει εντελώς και να μπορεί να κοπεί σε φέτες.
  3. Ξεφορμάρουμε σε δίσκο σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με το μείγμα φουντουκιού που τυχόν περίσσεψε ή ξεκόλλησε από τον κορμό.
  4. Σερβίρισμα: Επίσης κόβουμε την τερίνα με ένα ζεστό μαχαίρι (για καθαρές φέτες). Αν θέλουμε, περιχύνουμε κάθε φέτα με λίγη επιπλέον κρέμα γάλακτος.

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!