Όταν η σοκολάτα συναντά τα φουντούκια, το γευστικό αποτέλεσμα είναι απλά ακαταμάχητο! Αυτή η σοκολατένια τερίνα είναι ιδανική για όσους αγαπούν τους πλούσιους συνδυασμούς και θέλουν ένα εντυπωσιακό γλυκό με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.
Υλικά
| Για τη βάση | Για την κρέμα |
| 8 μπισκότα ολικής άλεσης (τύπου digestive) | 570 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) |
| 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα | 3 κουτ. σούπας γλυκόζη |
| 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο (+ λίγο επιπλέον) | 6 κουτ. σούπας λικέρ φουντούκι |
| 250 γρ. κουβερτούρα μαύρη (σε κομματάκια) | |
| 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος (σε κομματάκια) | |
| *Λίγη επιπλέον κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα |
Οδηγίες Εκτέλεσης (Χρόνος Προετοιμασίας: 30′
Βήμα 1: Η Κρέμα Σοκολάτας
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη, το λικέρ φουντούκι και τις δύο κουβερτούρες (μαύρη και γάλακτος).
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε τα υλικά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να έχουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Η Βάση και η Συναρμολόγηση
- Ετοιμάζουμε τη βάση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προετοιμάζουμε τη φόρμα: Καλύπτουμε τη βάση και τα πλαϊνά μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ (1.200 ml) με μεμβράνη.
- Κατόπιν πασπαλίζουμε τη βάση της φόρμας με το μισό μείγμα των μπισκότων-φουντουκιών, πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα.
- Προσθέτουμε προσεκτικά το μείγμα της σοκολάτας πάνω από τη βάση.
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να σφίξει καλά η κρέμα
Το Σερβίρισμα
- Όταν το γλυκό έχει σφίξει, το βγάζουμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με σχεδόν όλο το υπόλοιπο μείγμα φουντουκιού.
- Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει εντελώς και να μπορεί να κοπεί σε φέτες.
- Ξεφορμάρουμε σε δίσκο σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με το μείγμα φουντουκιού που τυχόν περίσσεψε ή ξεκόλλησε από τον κορμό.
- Σερβίρισμα: Επίσης κόβουμε την τερίνα με ένα ζεστό μαχαίρι (για καθαρές φέτες). Αν θέλουμε, περιχύνουμε κάθε φέτα με λίγη επιπλέον κρέμα γάλακτος.
Χορηγούμενο

