ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκολατένια Τερίνα με φουντούκια: Ένα ακαταμάχητο γλυκό 30 λεπτών

Published by
Συντακτική Ομάδα

Όταν η σοκολάτα συναντά τα φουντούκια, το γευστικό αποτέλεσμα είναι απλά ακαταμάχητο! Αυτή η σοκολατένια τερίνα είναι ιδανική για όσους αγαπούν τους πλούσιους συνδυασμούς και θέλουν ένα εντυπωσιακό γλυκό με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.

Υλικά

 

Για τη βάση Για την κρέμα
8 μπισκότα ολικής άλεσης (τύπου digestive) 570 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα 3 κουτ. σούπας γλυκόζη
1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο (+ λίγο επιπλέον) 6 κουτ. σούπας λικέρ φουντούκι
250 γρ. κουβερτούρα μαύρη (σε κομματάκια)
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος (σε κομματάκια)
*Λίγη επιπλέον κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες Εκτέλεσης (Χρόνος Προετοιμασίας: 30′

Βήμα 1: Η Κρέμα Σοκολάτας

 

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη, το λικέρ φουντούκι και τις δύο κουβερτούρες (μαύρη και γάλακτος).
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε τα υλικά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να έχουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Η Βάση και η Συναρμολόγηση

 

  1. Ετοιμάζουμε τη βάση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προετοιμάζουμε τη φόρμα: Καλύπτουμε τη βάση και τα πλαϊνά μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ (1.200 ml) με μεμβράνη.
  3. Κατόπιν πασπαλίζουμε τη βάση της φόρμας με το μισό μείγμα των μπισκότων-φουντουκιών, πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα.
  4. Προσθέτουμε προσεκτικά το μείγμα της σοκολάτας πάνω από τη βάση.
  5. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να σφίξει καλά η κρέμα

Το Σερβίρισμα

  1. Όταν το γλυκό έχει σφίξει, το βγάζουμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με σχεδόν όλο το υπόλοιπο μείγμα φουντουκιού.
  2. Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει εντελώς και να μπορεί να κοπεί σε φέτες.
  3. Ξεφορμάρουμε σε δίσκο σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με το μείγμα φουντουκιού που τυχόν περίσσεψε ή ξεκόλλησε από τον κορμό.
  4. Σερβίρισμα: Επίσης κόβουμε την τερίνα με ένα ζεστό μαχαίρι (για καθαρές φέτες). Αν θέλουμε, περιχύνουμε κάθε φέτα με λίγη επιπλέον κρέμα γάλακτος.
Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Χανιά: Παραδόθηκε ο 23χρονος που εκτέλεσε τον θείο του σε πανηγύρι

Παραδόθηκε ο 23χρονος που εκτέλεσε τον θείο του σε πανηγύρι για τη γιορτή κάστανου στο…

41 λεπτά ago

Το αποκάλυψε η Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοίνωσε τα ευχάριστα με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή

Το αποκάλυψε η Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοίνωσε τα ευχάριστα για το επόμενο βήμα στη ζωή της…

1 ώρα ago

Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Εργάτης σκοτώθηκε ακαριαία από κατάρρευση ταράτσας

Ένα φρικτό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025, στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο…

1 ώρα ago

19 νέοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας στα Δημόσια Ωνάσεια σχολεία – Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 19 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως προσωρινών αναπληρωτών, προκειμένου να…

1 ώρα ago

Συναγερμός στο Gmail και σε άλλους παρόχους: Χάκερ έκλεψαν 183 εκατομμύρια κωδικούς – Πώς θα μάθετε εάν είστε θύμα και τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Περισσότεροι από 183 εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης και διευθύνσεις email (Gmail, Outlook, Yahoo κ.ά.) εκτέθηκαν σε…

1 ώρα ago

Παραιτήθηκε ο Ιωάννης Καϊμακάμης ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήθηκε ο Ιωάννης Καϊμακάμης ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ολοκληρώθηκε και τυπικά η αποχώρηση του Ιωάννη…

2 ώρες ago