Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σοκολατένια τούρτα με φράουλες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Για να εκφράσετε την αγάπη σας στους αγαπημένους σας και σε όσους κρατούν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας

Advertisement

Η τούρτα γενεθλίων σε σχήμα καρδιάς είναι η επιλογή για να εκφράσετε την αγάπη σας στους αγαπημένους σας και σε όσους κρατούν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας.

Υλικά

Για τη βάση:
2 πακέτα μπισκότα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρύο
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
250 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες, σκουπισμένες και κομμένες στα τέσσερα
Για την κρέμα σοκολάτας:
500 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. σοκολάτα (τουλάχιστον 60% κακάο), κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κονιάκ

Για το γαρνίρισμα:
Φρέσκες φράουλες

Advertisement

Εκτέλεση

Προετοιμασία βάσης:

Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Έπειτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα (κατά προτίμηση σε σχήμα καρδιάς) και το πιέζουμε καλά για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση.
Μετά αλείφουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα πάνω από τη βάση.
Κατόπιν τοποθετούμε τις φράουλες σε μία στρώση, πιέζοντάς τες ελαφρώς ώστε να κολλήσουν.
Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προετοιμασία κρέμας σοκολάτας:

Αρχικά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με την καυτή κρέμα.
Έπειτα σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 λεπτό, ώστε η σοκολάτα να αρχίσει να λιώνει.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσει γυαλιστερή υφή.
Επιπλέον αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10-15 λεπτά.

Συναρμολόγηση & Ψύξη:

Επίσης ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση με τις φράουλες.
Στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 2-3 ώρες, ανάλογα με τη θερμοκρασία του ψυγείου.

Σερβίρισμα

Ωστόσο πριν σερβίρουμε, αφήνουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά.
Μετά βυθίζουμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και χρησιμοποιούμε για να ξεκολλήσουμε από τα τοιχώματα της φόρμας.
Κόβουμε κομμάτια, βουτώντας το μαχαίρι σε ζεστό νερό πριν από κάθε κόψιμο.
Κατόπιν διακοσμούμε κάθε κομμάτι με λίγες φράουλες και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση! 🍫🍓


Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button