Σοκολατένια τούρτα με φράουλες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Για να εκφράσετε την αγάπη σας στους αγαπημένους σας και σε όσους κρατούν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η τούρτα γενεθλίων σε σχήμα καρδιάς είναι η επιλογή για να εκφράσετε την αγάπη σας στους αγαπημένους σας και σε όσους κρατούν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας.

Υλικά

Για τη βάση:
2 πακέτα μπισκότα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρύο
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
250 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες, σκουπισμένες και κομμένες στα τέσσερα
Για την κρέμα σοκολάτας:
500 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. σοκολάτα (τουλάχιστον 60% κακάο), κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κονιάκ

Για το γαρνίρισμα:
Φρέσκες φράουλες

Εκτέλεση

Προετοιμασία βάσης:

Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Έπειτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα (κατά προτίμηση σε σχήμα καρδιάς) και το πιέζουμε καλά για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση.
Μετά αλείφουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα πάνω από τη βάση.
Κατόπιν τοποθετούμε τις φράουλες σε μία στρώση, πιέζοντάς τες ελαφρώς ώστε να κολλήσουν.
Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προετοιμασία κρέμας σοκολάτας:

Αρχικά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με την καυτή κρέμα.
Έπειτα σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 λεπτό, ώστε η σοκολάτα να αρχίσει να λιώνει.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσει γυαλιστερή υφή.
Επιπλέον αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10-15 λεπτά.

Συναρμολόγηση & Ψύξη:

Επίσης ρίχνουμε προσεκτικά την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση με τις φράουλες.
Στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 2-3 ώρες, ανάλογα με τη θερμοκρασία του ψυγείου.

Σερβίρισμα

Ωστόσο πριν σερβίρουμε, αφήνουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά.
Μετά βυθίζουμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και χρησιμοποιούμε για να ξεκολλήσουμε από τα τοιχώματα της φόρμας.
Κόβουμε κομμάτια, βουτώντας το μαχαίρι σε ζεστό νερό πριν από κάθε κόψιμο.
Κατόπιν διακοσμούμε κάθε κομμάτι με λίγες φράουλες και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση! 🍫🍓

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Παναθηναϊκός: Ο Βιτόρια καταλήγει στην ενδεκάδα, τι γίνεται με Λαφόν και Σάντσες

Με δύο ακόμη προπονήσεις να απομένουν πριν την αναχώρηση για τον Βόλο, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται…

4 λεπτά ago

Γιατί ο Πειραιάς ονομαζόταν παλιά «λιμάνι του λιονταριού» και πού βρίσκεται σήμερα το άγαλμα

Πριν ο Πειραιάς γίνει το πολυσύχναστο λιμάνι που όλοι γνωρίζουμε, στους χάρτες των δυτικών ναυτικών…

12 λεπτά ago

Μαρινάκης: «Από 1η Ιανουαρίου 2026 έρχεται έμμεση αύξηση μισθών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στην ΕΡΤ για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο…

20 λεπτά ago

Οι σημερινές πληρωμές από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ: Όλες οι κατηγορίες δικαιούχων

Την Παρασκευή (12/09) αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση άνω των 65 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς…

1 ώρα ago

Μεταγραφές Παναθηναϊκού: Τα τέσσερα νέα όπλα του Ρουί Βιτόρια

Με την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε τέσσερις κινήσεις-«ματ» που αναμένεται…

1 ώρα ago

Διαζύγια στην αρχαία Ελλάδα: Οι όροι, τα δικαιώματα της γυναίκας και οι υποχρεώσεις του συζύγου

Στην αρχαία Ελλάδα, η διάλυση του γάμου ήταν μια διαδικασία που μπορούσε να ξεκινήσει όχι…

2 ώρες ago