Η εβδομαδιαία κατανάλωση 350γρ. ψαριού ωφελεί την υγεία λόγω θρεπτικών συστατικών. Τα παιδιά πρέπει να τρώνε τουλάχιστον δύο μερίδες την εβδομάδα, αλλά με προσοχή σε ορισμένα είδη λόγω υδραργύρου, που βλάπτει το νευρικό σύστημα και την εγκεφαλική ανάπτυξη.
Ιδίως για παιδιά κάτω των 3 ετών, η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων Δανίας συνιστά αποφυγή μεγάλων ψαριών όπως τόνος (και κονσέρβα) και λούτσος, λόγω υψηλής συγκέντρωσης υδραργύρου σε σχέση με το σωματικό βάρος. Αν και ο τόνος σε κονσέρβα είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και χαμηλός σε λιπαρά, έρευνες έχουν δείξει μόλυνση από υδράργυρο. Οι συγκεντρώσεις υδραργύρου στον τόνο παγκοσμίως παραμένουν σταθερές.
Οι κονσέρβες τόνου έχουν συνήθως λιγότερο υδράργυρο από τα φιλέτα, αλλά ορισμένα premium προϊόντα μπορεί να έχουν περισσότερο. Για παιδιά, πιο ασφαλή είναι ψάρια όπως γλώσσα και μπακαλιάρος.
Ρένα Παγκράτη: Τα τελευταία λόγια που είπε η ηθοποιός πριν αυτοκτονήσει... Πως από τη δόξα…
Η Σαχτάρ Ντόνετσκ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του νεαρού Βραζιλιάνου ταλέντου, Λούκας Φερέιρα,…
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής 10 Αυγούστου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που ξέσπασε…
Γιατί οι σχίνοι δακρύζουν μόνο στη Νότια Χίο και γίνεται η μαστίχα; Το μυστήριο και…
Στη σύλληψη δύο 14χρονων προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε λίγο…
Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου αγκαλιά με 23 χρόνια νεότερο ηθοποιό... Η σχέση της ηθοποιού που προκάλεσε…