Η εβδομαδιαία κατανάλωση 350γρ. ψαριού ωφελεί την υγεία λόγω θρεπτικών συστατικών. Τα παιδιά πρέπει να τρώνε τουλάχιστον δύο μερίδες την εβδομάδα, αλλά με προσοχή σε ορισμένα είδη λόγω υδραργύρου, που βλάπτει το νευρικό σύστημα και την εγκεφαλική ανάπτυξη.
Ιδίως για παιδιά κάτω των 3 ετών, η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων Δανίας συνιστά αποφυγή μεγάλων ψαριών όπως τόνος (και κονσέρβα) και λούτσος, λόγω υψηλής συγκέντρωσης υδραργύρου σε σχέση με το σωματικό βάρος. Αν και ο τόνος σε κονσέρβα είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και χαμηλός σε λιπαρά, έρευνες έχουν δείξει μόλυνση από υδράργυρο. Οι συγκεντρώσεις υδραργύρου στον τόνο παγκοσμίως παραμένουν σταθερές.
Οι κονσέρβες τόνου έχουν συνήθως λιγότερο υδράργυρο από τα φιλέτα, αλλά ορισμένα premium προϊόντα μπορεί να έχουν περισσότερο. Για παιδιά, πιο ασφαλή είναι ψάρια όπως γλώσσα και μπακαλιάρος.
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…
Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…
Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…
Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…