Η εβδομαδιαία κατανάλωση 350γρ. ψαριού ωφελεί την υγεία λόγω θρεπτικών συστατικών. Τα παιδιά πρέπει να τρώνε τουλάχιστον δύο μερίδες την εβδομάδα, αλλά με προσοχή σε ορισμένα είδη λόγω υδραργύρου, που βλάπτει το νευρικό σύστημα και την εγκεφαλική ανάπτυξη.
Ιδίως για παιδιά κάτω των 3 ετών, η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων Δανίας συνιστά αποφυγή μεγάλων ψαριών όπως τόνος (και κονσέρβα) και λούτσος, λόγω υψηλής συγκέντρωσης υδραργύρου σε σχέση με το σωματικό βάρος. Αν και ο τόνος σε κονσέρβα είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και χαμηλός σε λιπαρά, έρευνες έχουν δείξει μόλυνση από υδράργυρο. Οι συγκεντρώσεις υδραργύρου στον τόνο παγκοσμίως παραμένουν σταθερές.
Οι κονσέρβες τόνου έχουν συνήθως λιγότερο υδράργυρο από τα φιλέτα, αλλά ορισμένα premium προϊόντα μπορεί να έχουν περισσότερο. Για παιδιά, πιο ασφαλή είναι ψάρια όπως γλώσσα και μπακαλιάρος.
Φωτιά στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα: Μεγάλη Κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Μήνυμα 112 Συναγερμός έχει σημάνει στην…
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βιώνει νέες αποχωρήσεις στελεχών. Καθώς, μετά τον Γιώργο Τσίπρα, πλέον…
Η Πάτρα θρηνεί τον αιφνίδιο θάνατο του γνωστού ιατροδικαστή Γιώργου Σιώζου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός…
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2025-2026. Με…
Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, η ζήτηση για τα εισιτήρια…
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης 18 Ιουνίου, στην αυστραλιανή πόλη της Μελβούρνης. Όταν ένα…