Η εβδομαδιαία κατανάλωση 350γρ. ψαριού ωφελεί την υγεία λόγω θρεπτικών συστατικών. Τα παιδιά πρέπει να τρώνε τουλάχιστον δύο μερίδες την εβδομάδα, αλλά με προσοχή σε ορισμένα είδη λόγω υδραργύρου, που βλάπτει το νευρικό σύστημα και την εγκεφαλική ανάπτυξη.
Ιδίως για παιδιά κάτω των 3 ετών, η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων Δανίας συνιστά αποφυγή μεγάλων ψαριών όπως τόνος (και κονσέρβα) και λούτσος, λόγω υψηλής συγκέντρωσης υδραργύρου σε σχέση με το σωματικό βάρος. Αν και ο τόνος σε κονσέρβα είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και χαμηλός σε λιπαρά, έρευνες έχουν δείξει μόλυνση από υδράργυρο. Οι συγκεντρώσεις υδραργύρου στον τόνο παγκοσμίως παραμένουν σταθερές.
Οι κονσέρβες τόνου έχουν συνήθως λιγότερο υδράργυρο από τα φιλέτα, αλλά ορισμένα premium προϊόντα μπορεί να έχουν περισσότερο. Για παιδιά, πιο ασφαλή είναι ψάρια όπως γλώσσα και μπακαλιάρος.
Παναθηναϊκός: Ανοικτή προπόνηση φωτιά στο ΟΑΚΑ σήμερα Κυριακή πριν τα κρίσιμα ματς με την Εφές…
Μυστήριο φαινόμενο στην Κρήτη με σπίτια που κόπηκαν ξαφνικά στη μέση και στη Γη άνοιξαν…
Άγιος Παΐσιος: Το νέο συγκλονιστικό «θαύμα» στην Κόνιτσα, μετά το τέλος της σειράς του Mega,…
Big Brother: Οι παίκτες που θα δούμε μέσα στο σπίτι του μεγάλου αδελφού και τα…
Βασίλης Παλαιοκώστας: Ο μεγάλος θησαυρός και η κρυψώνα του... Ποιά ήταν τα αίτια και τα…
Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που έπληξε την Κωνσταντινούπολη στις 23 Απριλίου, προκαλώντας…