2 κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
2 μελιτζάνες, χοντροκομμένες
2 κολοκυθάκια, χοντροκομμένα
2-3 πιπεριές, χοντροκομμένες
100γρ. φασολάκια
2 ντομάτες, χοντροκομμένες
1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100ml κρασί κόκκινο
½ χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στρώνετε τα κρεμμύδια. Από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα λαχανικά με τη σειρά σε στρώσεις, αφήνοντας τελευταίες τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε την κάθε στρώση πριν βάλετε την επόμενη.
Βήμα 2
Περιχύνετε με το λάδι, σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά (από δυνατή σε χαμηλή) και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για ακόμη 30 λεπτά μέχρι να μελώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Βήμα 4
Πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο.
Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου
Θρίλερ: Απήγαγε άγνωστη γυναίκα και την πήγε σε εκκλησία να παντρευτούν! Ο απίστευτος εφιάλτης που…
Ανήλικοι «κυνηγοί» παιδόφιλων ξυλοκόπησαν άγρια αστυνομικό! Οι σοκαριστικές συνομιλίες του αστυνομικού την 15χρονη κοπέλα Ανήλικοι…
Θρίλερ: Ξύπνησε σε χειρουργείο πριν αφαιρέσουν την καρδιά του! Τον κήρυξαν εγκεφαλικά νεκρό και ζήτησαν…
Κόλλησε τσίχλα σε ρούχο σας; Απίθανοι τρόποι για να την βγάλετε Κόλλησε τσίχλα σε ρούχο…
Απατεώνες στο διαδίκτυο έχουν στήσει παγίδα, προσποιούμενοι ότι είναι εκπρόσωποι μιας συγκεκριμένης ευρωπαϊκής αρχής. Επίσης,…
Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιστημονικής ομάδας Meteo του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης…