2 κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
2 μελιτζάνες, χοντροκομμένες
2 κολοκυθάκια, χοντροκομμένα
2-3 πιπεριές, χοντροκομμένες
100γρ. φασολάκια
2 ντομάτες, χοντροκομμένες
1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100ml κρασί κόκκινο
½ χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στρώνετε τα κρεμμύδια. Από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα λαχανικά με τη σειρά σε στρώσεις, αφήνοντας τελευταίες τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε την κάθε στρώση πριν βάλετε την επόμενη.
Βήμα 2
Περιχύνετε με το λάδι, σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά (από δυνατή σε χαμηλή) και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για ακόμη 30 λεπτά μέχρι να μελώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Βήμα 4
Πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο.
Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου
Ο καύσωνας πλήττει έντονα τη χώρα. Θέτοντας τις Αρχές σε κατάσταση συναγερμού και οδηγώντας στη…
Μετά την προσθήκη του αρχηγού της Εθνικής Παίδων, Ζαχαρία Πετούση, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ενισχύει…
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Stroke and Cerebrovascular Disease, βασισμένη σε δεδομένα…
Την ίδια στιγμή, ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός Αζεντίν Ουναχί βρίσκεται πολύ κοντά στο να ενταχθεί στη…
Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας προσφέρει ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης με θέμα την…
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλοκαιρινή του προετοιμασία. Έχοντας όμως στο ρόστερ του…