2 κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
2 μελιτζάνες, χοντροκομμένες
2 κολοκυθάκια, χοντροκομμένα
2-3 πιπεριές, χοντροκομμένες
100γρ. φασολάκια
2 ντομάτες, χοντροκομμένες
1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100ml κρασί κόκκινο
½ χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στρώνετε τα κρεμμύδια. Από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα λαχανικά με τη σειρά σε στρώσεις, αφήνοντας τελευταίες τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε την κάθε στρώση πριν βάλετε την επόμενη.
Βήμα 2
Περιχύνετε με το λάδι, σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά (από δυνατή σε χαμηλή) και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για ακόμη 30 λεπτά μέχρι να μελώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Βήμα 4
Πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο.
Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου
Η φανουρόπιτα αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις της Ορθοδοξίας, συνδεδεμένη άμεσα με τη…
Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Αβέτ Σφακιανάκη σε ηλικία 80…
Τα φημισμένα σύκα Μαρκοπούλου, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) της…
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρουί Βιτόρια, μίλησε μετά τη νίκη της ομάδας του επί της…
Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Πέμπτης 21 Αυγούστου, καθώς ξέσπασε φωτιά στον Εθνικό Δρυμό…
Ο Τραμπ βγήκε για περιπολία στους δρόμους της Ουάσινγκτον μαζί με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς…