Ο καιρός ζητάει σούπα. Πάμε με την κλασική και αγαπημένη κολοκυθόσουπα βελουτέ!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1200 γρ. κολοκύθα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πράσο
- 1 κ.σ. garam masala
- 1 κ.σ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μείγμα 5 spices
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. φασκόμηλο
- 1 κύβο κότας, ή λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 1/2 λίτρο νερό
Για το σερβίρισμα
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κολοκυθόσπορο
1 κ.γ. φασκόμηλο
60 γρ. βούτυρο
50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
πιπέρι
ψωμί
Εκτέλεση:
Αρχικά τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Μετά κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Κατόπιν ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ. Μετά τη βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σκόρδο, Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Επιπλέον προσθέτουμε το garam masala, το τζίντζερ, την κανέλα. Επιπλέον το μείγμα 5 spices σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
Έπειτα αφαιρούμε λίγο από τον ζωμό και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Κατόπιν προσθέτουμε ζωμό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Αν δεν μας φτάσει ο ζωμός τότε προσθέτουμε νερό.
Επίσης σερβίρουμε με ελαιόλαδο, κολοκυθόσπορο, φασκόμηλο και ψωμί. Ωστόσο εναλλακτικά, βάζουμε στην καυτή σούπα 50 γρ. βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Μετά προσθέτουμε το φασκόμηλο, το υπόλοιπο βούτυρο σε κυβάκια. Επίσης πιπέρι και σερβίρουμε με το ψωμί.;
Χορηγούμενο