20 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κολοκυθόσπορο
1 κ.γ. φασκόμηλο
60 γρ. βούτυρο
50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
πιπέρι
ψωμί
Αρχικά τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Μετά κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Κατόπιν ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ. Μετά τη βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σκόρδο, Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Επιπλέον προσθέτουμε το garam masala, το τζίντζερ, την κανέλα. Επιπλέον το μείγμα 5 spices σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
Έπειτα αφαιρούμε λίγο από τον ζωμό και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Κατόπιν προσθέτουμε ζωμό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Αν δεν μας φτάσει ο ζωμός τότε προσθέτουμε νερό.
Επίσης σερβίρουμε με ελαιόλαδο, κολοκυθόσπορο, φασκόμηλο και ψωμί. Ωστόσο εναλλακτικά, βάζουμε στην καυτή σούπα 50 γρ. βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Μετά προσθέτουμε το φασκόμηλο, το υπόλοιπο βούτυρο σε κυβάκια. Επίσης πιπέρι και σερβίρουμε με το ψωμί.;
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…
Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…
Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…
Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…
Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…
Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…