ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σούπα κολοκύθας: Η πιο θρεπτική χειμερινή συνταγή!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Ο καιρός ζητάει σούπα. Πάμε με την κλασική και αγαπημένη κολοκυθόσουπα βελουτέ!

 

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1200 γρ. κολοκύθα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πράσο
  • 1 κ.σ. garam masala
  • 1 κ.σ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μείγμα 5 spices
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο
  • 1 κύβο κότας, ή λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 1/2 λίτρο νερό

Για το σερβίρισμα

20 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κολοκυθόσπορο
1 κ.γ. φασκόμηλο
60 γρ. βούτυρο
50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
πιπέρι
ψωμί

Εκτέλεση:

Αρχικά τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Μετά κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Κατόπιν ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ. Μετά τη βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σκόρδο, Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Επιπλέον προσθέτουμε το garam masala, το τζίντζερ, την κανέλα. Επιπλέον το μείγμα 5 spices σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
Έπειτα αφαιρούμε λίγο από τον ζωμό και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Κατόπιν προσθέτουμε ζωμό μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Αν δεν μας φτάσει ο ζωμός τότε προσθέτουμε νερό.
Επίσης σερβίρουμε με ελαιόλαδο, κολοκυθόσπορο, φασκόμηλο και ψωμί. Ωστόσο εναλλακτικά, βάζουμε στην καυτή σούπα 50 γρ. βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Μετά προσθέτουμε το φασκόμηλο, το υπόλοιπο βούτυρο σε κυβάκια. Επίσης πιπέρι και σερβίρουμε με το ψωμί.;

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο

Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο... Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του…

42 λεπτά ago

Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ο Τουρκικός Στρατός απειλεί το Ισραήλ

Ο Τουρκικός Στρατός κατέλαβε την αεροπορική βάση Τ4 στην Παλμύρα της Συρίας και απειλεί άμεσα…

56 λεπτά ago

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του από τις απιστίες μέχρι την…

1 ώρα ago

Ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή – Μπισμπίκη και τα ουρλιαχτά

Τι κρύβει ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή - Μπισμπίκη; Ο νευρικός κλονισμός και τα ουρλιαχτά της…

3 ώρες ago

Σούβλισμα: Μια μαγειρική παράδοση με ρίζες στην αρχαιότητα

Το σούβλισμα, μια πανάρχαια τεχνική ψησίματος, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για την…

4 ώρες ago

Μαγειρίτσα: Μια Πασχαλινή συνταγή με ιστορία και παράδοση

Η μαγειρίτσα είναι μια παραδοσιακή ελληνική σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά…

4 ώρες ago