Απολαύστε ένα πιάτο με άρωμα θάλασσας και φρεσκάδας. Όπου οι σουπιές συναντούν το σπανάκι και τα μυρωδικά, δημιουργώντας ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.
Υλικά:
- 800 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μυρώνια, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα, τα φύλλα στην άκρη
- 1/4 ματσάκι άνηθος, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα, τα φύλλα στην άκρη
- 50 γρ. ούζο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300 γρ. νερό
- 1 κιλό σπανάκι
- Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι (το χυμό από το μισό)
Για το σερβίρισμα:
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επίσης φέτες λεμονιού
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αρχικά σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις σουπιές και το κρεμμύδι, αλατίζετε και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τον άνηθο. Ανακατεύετε και σβήνετε με το ούζο. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτετε τον πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι και ανακατεύετε. Μετά σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
Κατόπιν προσθέτετε τα υπόλοιπα μυρώνια, τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πιπέρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
Μυστικά για επιτυχία:
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ή κατεψυγμένες σουπιές.
Ωστόσο αν δεν έχετε μυρώνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάραθο.
Επιπλέον προσαρμόστε την ποσότητα του λεμονιού ανάλογα με το γούστο σας.
Συνοδέψτε το φαγητό με ρύζι ή κριθαράκι.
Καλή απόλαυση!
Χορηγούμενο