ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σπιτική γκρανόλα χωρίς γλουτένη και ζάχαρη: Τραγανή και υγιεινή

Ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό vegan πρωινό

Χορηγούμενο

Αυτή η σπιτική γκρανόλα είναι η ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό vegan πρωινό γεμάτο ενέργεια, χωρίς γλουτένη και ζάχαρη. Επίσης είναι τραγανή και απολαυστική!

Υλικά
Στερεά Υλικά:

  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 φλ. αποξηραμένη καρύδα  και (κατά προτίμηση τσιπς καρύδας)
  • 1/2 φλ. ωμά κάσιους
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα ωμά αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου
  • 1 φλ. καρύδια
  • 1/2 φλ. ωμό φιστίκι Αιγίνης
  • 1 κ.σ. σπόρους chia
  • 3 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας και 2 πρέζες αλάτι

Υγρά Υλικά:

2 ½ κ.σ. βούτυρο καρύδας
5 κ.σ. πετιμέζι (ή σιρόπι σφενδάμου ή μέλι αν δεν είστε χορτοφάγος)

Χορηγούμενο

Για το Τελείωμα:

1/2 φλ. μαύρες σταφίδες
1/2 φλ. cranberries χωρίς ζάχαρη
1/2 φλ. αποξηραμένα blueberries

Διαδικασία

Προετοιμασία: Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C με αέρα. Έπειτα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία λαμαρίνα.

Ζέσταμα Υλικών: Στη συνέχεια, σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τα υγρά υλικά (βούτυρο και σιρόπι) μέχρι να λιώσουν.

Χορηγούμενο

Ανακάτεμα Στερεών Υλικών: Επιπλέον σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα. Μετά ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Ψήσιμο: Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη στρώση στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Επίσης ανακατεύουμε ξανά με λαδωμένο κουτάλι.

Ολοκλήρωση Ψησίματος: Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να αναδύεται υπέροχες μυρωδιές.

Ψύξη και Αποθήκευση: Τέλος αφήνουμε τη γκρανόλα να κρυώσει πλήρως πριν την αποθήκευση σε γυαλινό σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για εβδομάδες.

Χορηγούμενο

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button