2 ½ κ.σ. βούτυρο καρύδας
5 κ.σ. πετιμέζι (ή σιρόπι σφενδάμου ή μέλι αν δεν είστε χορτοφάγος)
1/2 φλ. μαύρες σταφίδες
1/2 φλ. cranberries χωρίς ζάχαρη
1/2 φλ. αποξηραμένα blueberries
Προετοιμασία: Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C με αέρα. Έπειτα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία λαμαρίνα.
Ζέσταμα Υλικών: Στη συνέχεια, σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τα υγρά υλικά (βούτυρο και σιρόπι) μέχρι να λιώσουν.
Ανακάτεμα Στερεών Υλικών: Επιπλέον σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα. Μετά ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ψήσιμο: Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη στρώση στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Επίσης ανακατεύουμε ξανά με λαδωμένο κουτάλι.
Ολοκλήρωση Ψησίματος: Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να αναδύεται υπέροχες μυρωδιές.
Ψύξη και Αποθήκευση: Τέλος αφήνουμε τη γκρανόλα να κρυώσει πλήρως πριν την αποθήκευση σε γυαλινό σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για εβδομάδες.
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Καταιγιστικές εξελίξεις Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά και την ήττα σοκ από…
Η Τουρκία βγάζει για έρευνες το Πίρι Ρέις μέσα στο Αιγαίο επιχειρώντας να εφαρμόσει τη…
Ο Σπανούλης έβαλε στη θέση του τον Σενγκούν: «Είναι πολύ μικρό παιδί για να μιλήσει…
Η Γερμανία Πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από καθαρή νίκη επί της Τουρκίας του Εργκίν Αταμάν με…
Πόσο χρονών έγινε ο Κώστας Καραμανλής; Τα γενέθλια και οι θερμές ευχές της συζύγου του…
Σε βαρύ πένθος βυθίστηκαν η Αιγιαλεία και η Αχαΐα από την είδηση του θανάτου του…