2 ½ κ.σ. βούτυρο καρύδας
5 κ.σ. πετιμέζι (ή σιρόπι σφενδάμου ή μέλι αν δεν είστε χορτοφάγος)
1/2 φλ. μαύρες σταφίδες
1/2 φλ. cranberries χωρίς ζάχαρη
1/2 φλ. αποξηραμένα blueberries
Προετοιμασία: Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C με αέρα. Έπειτα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία λαμαρίνα.
Ζέσταμα Υλικών: Στη συνέχεια, σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τα υγρά υλικά (βούτυρο και σιρόπι) μέχρι να λιώσουν.
Ανακάτεμα Στερεών Υλικών: Επιπλέον σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα. Μετά ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ψήσιμο: Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη στρώση στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Επίσης ανακατεύουμε ξανά με λαδωμένο κουτάλι.
Ολοκλήρωση Ψησίματος: Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να αναδύεται υπέροχες μυρωδιές.
Ψύξη και Αποθήκευση: Τέλος αφήνουμε τη γκρανόλα να κρυώσει πλήρως πριν την αποθήκευση σε γυαλινό σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για εβδομάδες.
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ποιός είναι ο πρώην παίκτης ριάλιτι που ξυλοκόπησε ασφαλιστή στο Αίγιο; Το κίνητρο και η…
Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο καθοριστικές συσκευές σε κάθε σύγχρονο νοικοκυριό.…
Η υπόθεση της «αφέντρας Μαρίας Στάμη» και του άνδρα που φέρεται να κρατούσε σε κατάσταση…
Τι κρύβεται πίσω από την «αμνησία ονομάτων»; Η ψυχολογία εξηγεί γιατί ο εγκέφαλος ξεχνά τα…
Στις 14 Δεκεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών Αγίων, ενώ παράλληλα, η ημέρα…
Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους αγρότες,…