2 ½ κ.σ. βούτυρο καρύδας
5 κ.σ. πετιμέζι (ή σιρόπι σφενδάμου ή μέλι αν δεν είστε χορτοφάγος)
1/2 φλ. μαύρες σταφίδες
1/2 φλ. cranberries χωρίς ζάχαρη
1/2 φλ. αποξηραμένα blueberries
Προετοιμασία: Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C με αέρα. Έπειτα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία λαμαρίνα.
Ζέσταμα Υλικών: Στη συνέχεια, σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τα υγρά υλικά (βούτυρο και σιρόπι) μέχρι να λιώσουν.
Ανακάτεμα Στερεών Υλικών: Επιπλέον σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα. Μετά ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ψήσιμο: Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη στρώση στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Επίσης ανακατεύουμε ξανά με λαδωμένο κουτάλι.
Ολοκλήρωση Ψησίματος: Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να αναδύεται υπέροχες μυρωδιές.
Ψύξη και Αποθήκευση: Τέλος αφήνουμε τη γκρανόλα να κρυώσει πλήρως πριν την αποθήκευση σε γυαλινό σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για εβδομάδες.
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ο αθλητικός συντάκτης Βασίλης Παπαθεοδώρου σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της πιθανής μεταγραφής του…
Μαρίνα Σταυράκη: Το άγνωστο τάμα στην Αγία Μαρίνα Η Μαρίνα Σταυράκη, γιορτάζοντας την ονομαστική της…
Το Ισραήλ εισβάλλει στην Συρία για να προστατέψει τις μειονότητες από τον Τζιχαντιστή σφαγέα Αλ…
Σοκ στην Πάτρα όταν άνδρας πέθανε ξαφνικά μέσα σε εκκλησία... Κατέρρευσε στον Ιερό Ναό της…
Λευκός Οίκος: Έκτακτη ανακοίνωση για την υγεία του Τραμπ - Τα ανησυχητικά συμπτώματα και η…
Σάλος στη Λάρισα: Εντυπωσιακή μαμά με καυτό μπικίνι και δύο παιδιά βούτηξε στο σιντριβάνι του…