1 κιλόμήλα (μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές ποιότητες όπως Starking, Fuji, Gala, Golden και Granny Smith)
200 γρ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
Χυμός και φλούδα από 1 λεμόνι
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
100 γρ. νερό
30 γρ. μέλι
Ξεφλουδίστε τα μήλα (αν προτιμάτε, αφήστε τη φλούδα για επιπλέον θρεπτικά συστατικά), αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
Το όνομα τα μήλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη τον χυμό λεμονιού, τις λεμονόκουπες και το νερό. Ανακατέψτε τα καλά και αφήστε τα να σταθούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε να απελευθερωθούν οι φυσικοί χυμοί των μήλων.
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε ώστε να λιώσει η ζάχαρη, αλλά χωρίς να καραμελώσει. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Αφήστε το να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει και προσέχοντας τα «σκάσιματα» του μείγματος.
Όταν το αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, αφαιρέστε τις λεμονόκουπες και προσθέστε την κανέλα και το μέλι. Ανακατέψτε καλά. Αν προτιμάτε μια λεία υφή, χρησιμοποιήστε ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσετε τη μαρμελάδα.
Για να ελέγξετε την πυκνότητα, να δείτε μια κουταλιά μαράδα σε ένα πιάτο και αφήστε τη να κρυώσει. Αν παραμένει σταθερή και δεν είναι πολύ υγρή, είναι έτοιμη. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, κλείστε τα καλά και αναποδογυρίστε τα μέχρι να κρυώσουν.
Τώρα η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη να αποθηκευτεί ή να μαρμελάδα τη μοναδική της γεύση!
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό στο Λουτράκι, όπου μία δασκάλα της Α’ Δημοτικού…
Απρόσμενο στιγμιότυπο στο The Voice με την Έλενα Παπαρίζου να δίνει καυτό φιλί στο στόμα…
Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες και συγκλονιστικά θαύματα μέσα από τη δύναμη της προσευχής του…
Ο Νικολά Σαρκοζί αποκαλύπτει τη ζωή μέσα στη φυλακή μέσα από το Ημερολόγιο ενός Κρατούμενου…
Θανατηφόρο τροχαίο στο Παγκράτι με νεκρή γυναίκα που την παρέσυρε αυτοκίνητο εκτός ελέγχου και χτύπησε…
Η μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ναό δεν είναι απλώς η ανάμνηση ενός…