1 κιλόμήλα (μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές ποιότητες όπως Starking, Fuji, Gala, Golden και Granny Smith)
200 γρ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
Χυμός και φλούδα από 1 λεμόνι
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
100 γρ. νερό
30 γρ. μέλι
Ξεφλουδίστε τα μήλα (αν προτιμάτε, αφήστε τη φλούδα για επιπλέον θρεπτικά συστατικά), αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
Το όνομα τα μήλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη τον χυμό λεμονιού, τις λεμονόκουπες και το νερό. Ανακατέψτε τα καλά και αφήστε τα να σταθούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε να απελευθερωθούν οι φυσικοί χυμοί των μήλων.
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε ώστε να λιώσει η ζάχαρη, αλλά χωρίς να καραμελώσει. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Αφήστε το να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει και προσέχοντας τα «σκάσιματα» του μείγματος.
Όταν το αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, αφαιρέστε τις λεμονόκουπες και προσθέστε την κανέλα και το μέλι. Ανακατέψτε καλά. Αν προτιμάτε μια λεία υφή, χρησιμοποιήστε ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσετε τη μαρμελάδα.
Για να ελέγξετε την πυκνότητα, να δείτε μια κουταλιά μαράδα σε ένα πιάτο και αφήστε τη να κρυώσει. Αν παραμένει σταθερή και δεν είναι πολύ υγρή, είναι έτοιμη. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, κλείστε τα καλά και αναποδογυρίστε τα μέχρι να κρυώσουν.
Τώρα η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη να αποθηκευτεί ή να μαρμελάδα τη μοναδική της γεύση!
Ποιός είναι ο πρώην παίκτης ριάλιτι που ξυλοκόπησε ασφαλιστή στο Αίγιο; Το κίνητρο και η…
Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο καθοριστικές συσκευές σε κάθε σύγχρονο νοικοκυριό.…
Η υπόθεση της «αφέντρας Μαρίας Στάμη» και του άνδρα που φέρεται να κρατούσε σε κατάσταση…
Τι κρύβεται πίσω από την «αμνησία ονομάτων»; Η ψυχολογία εξηγεί γιατί ο εγκέφαλος ξεχνά τα…
Στις 14 Δεκεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών Αγίων, ενώ παράλληλα, η ημέρα…
Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους αγρότες,…