Φτιάξτε εύκολα σπιτικό, αρωματικό λικέρ με ρόδι, τσικουδιά και κανέλα. Χρειάζεται μόνο υπομονή για την ωρίμανση (περίπου 30 ημέρες) και λίγη γρεναδίνη για έντονο χρώμα.
Υλικά
- 5 ρόδια (καθαρισμένα)
- 800ml τσικουδιά (ή ρακή)
- 700γρ. ζάχαρη
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 2-3 κ.σ. γρεναδίνη
Διαδικασία (4 Βήματα)
- Σύνθεση: Βάλτε τα σπόρια ροδιών, την τσικουδιά, τη ζάχαρη και την κανέλα σε γυάλινο μπουκάλι.
- Ωρίμανση: Κλείστε καλά και αφήστε το στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για 25-30 μέρες. Ανακινείτε καθημερινά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Φιλτράρισμα: Σουρώστε το λικέρ, αφαιρώντας τα σπόρια. Μεταφέρετε σε καθαρό μπουκάλι και προσθέστε τη γρεναδίνη για να ενισχύσετε το χρώμα.
- Σερβίρισμα: Αφήστε το μία εβδομάδα να ωριμάσει η γεύση. Σερβίρετε παγωμένο με μια φλούδα πορτοκάλι.
Χορηγούμενο

