Απολαύστε ένα δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό, με το μοναδικό άρωμα της μαστίχας και την ιδιαίτερη υφή του σαλεπιού. Συνδυάστε το με ένα σπιτικό γλυκό του κουταλιού για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
3 κουταλιές της σούπας σαλέπι σε σκόνη
900ml φρέσκο πλήρες γάλα
300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Διαλύστε το σαλέπι σε λίγο κρύο γάλα. Σε μια κατσαρόλα, βράστε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Προσθέστε το διαλυμένο σαλέπι και ανακατέψτε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Χτυπήστε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη και προσθέστε την στο μίγμα.
Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει το μίγμα. Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το ανθόνερο.
Παγώστε το μίγμα σε παγωτομηχανή. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει, χτυπήστε το στο μίξερ ή αφρατέψτε το με πιρούνι για να αποφύγετε τους κρυστάλλους. Επαναλάβετε 3-4 φορές, κάθε 40 λεπτά. Διατηρήστε το παγωτό στην κατάψυξη, σκεπασμένο.
Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν το σερβίρετε, για να μαλακώσει ελαφρώς.
Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη δύο νεαρών, ηλικίας 27 και 19 ετών, για τη μεγάλη…
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης του membership CLUB 1908 για την…
Η Χίος ζει ένα δράμα, με τη μεγάλη πυρκαγιά να έχει αφήσει πίσω της εικόνες…
Οι μεγάλες πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές…
Ο εφιάλτης της επιδημίας χολέρας προστίθεται στις ήδη τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Σουδάν. Τουλάχιστον…
Ο Παναθηναϊκός προχωρά δυναμικά στην προσπάθεια για την απόκτηση του Νταβίντε Καλάμπρια, του 28χρονου δεξιού…