Απολαύστε ένα δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό, με το μοναδικό άρωμα της μαστίχας και την ιδιαίτερη υφή του σαλεπιού. Συνδυάστε το με ένα σπιτικό γλυκό του κουταλιού για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
3 κουταλιές της σούπας σαλέπι σε σκόνη
900ml φρέσκο πλήρες γάλα
300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Διαλύστε το σαλέπι σε λίγο κρύο γάλα. Σε μια κατσαρόλα, βράστε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Προσθέστε το διαλυμένο σαλέπι και ανακατέψτε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Χτυπήστε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη και προσθέστε την στο μίγμα.
Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει το μίγμα. Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το ανθόνερο.
Παγώστε το μίγμα σε παγωτομηχανή. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει, χτυπήστε το στο μίξερ ή αφρατέψτε το με πιρούνι για να αποφύγετε τους κρυστάλλους. Επαναλάβετε 3-4 φορές, κάθε 40 λεπτά. Διατηρήστε το παγωτό στην κατάψυξη, σκεπασμένο.
Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν το σερβίρετε, για να μαλακώσει ελαφρώς.
Η νέα πλατφόρμα για την αξιολόγηση των υπηρεσιών του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης φαίνεται…
Προσοχή: Βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες όπως μόλυβδος, τοξίνες και φυτοφάρμακα μέσα σε γνωστό, ελληνικό, τοματοπελτέ Ένα…
Η απόφαση να μην αφήσει κάποιος φιλοδώρημα δεν είναι πάντα οικονομική. Ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες…
Μια αξιοσημείωτη πράξη εντιμότητας έλαβε χώρα στην Αττική, όταν ένας υπεύθυνος καταστήματος βρήκε ένα σημαντικό…
«Στο Άμπου Ντάμπι θα ιστορία,ψφδρφφρρφρφρφρθω Πανάθα...»: Ποιά είναι η άγνωστη ιστορία, που κρύβεται πίσω από…
Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Final-4 της Euroleague που θα διεξαχθεί στο Άμπου…