Απολαύστε ένα δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό, με το μοναδικό άρωμα της μαστίχας και την ιδιαίτερη υφή του σαλεπιού. Συνδυάστε το με ένα σπιτικό γλυκό του κουταλιού για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
3 κουταλιές της σούπας σαλέπι σε σκόνη
900ml φρέσκο πλήρες γάλα
300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Διαλύστε το σαλέπι σε λίγο κρύο γάλα. Σε μια κατσαρόλα, βράστε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Προσθέστε το διαλυμένο σαλέπι και ανακατέψτε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Χτυπήστε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη και προσθέστε την στο μίγμα.
Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει το μίγμα. Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το ανθόνερο.
Παγώστε το μίγμα σε παγωτομηχανή. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει, χτυπήστε το στο μίξερ ή αφρατέψτε το με πιρούνι για να αποφύγετε τους κρυστάλλους. Επαναλάβετε 3-4 φορές, κάθε 40 λεπτά. Διατηρήστε το παγωτό στην κατάψυξη, σκεπασμένο.
Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν το σερβίρετε, για να μαλακώσει ελαφρώς.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, έπειτα από 16 χρόνια…
Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν ένα βρέφος 11 μηνών μεταφέρθηκε νεκρό με ασθενοφόρο…
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Χαρακτηρίζοντάς την «ένα…
Η νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επί του Ατρομήτου έφερε ανακούφιση. Αλλά οι δηλώσεις του…
Ξεκίνησε η κακοκαιρία «Barbara» η οποία, αν και σύντομη, αναμένεται να παρουσιάσει αρκετά έντονα χαρακτηριστικά…
Η La Vie en Rose της Δήμητρας Κατσαφάδου ήταν το success story των ελληνικών καλλυντικών,…