Γνωρίζουμε όλοι πόσο ανεπιθύμητη είναι η ζάχαρη, που κρύβεται σχεδόν παντού. Από αρτοσκευάσματα και παιδικές τροφές μέχρι έτοιμους χυμούς και προϊόντα fitness. Για όσους επιθυμούν να την αποφύγουν, ειδικά με την αυξημένη κατανάλωση έτοιμων τροφίμων, αυτή η συνταγή έρχεται ως η ιδανική, λαχταριστή και απόλυτα ελεύθερη από ζάχαρη επιλογή για τα καλοκαιρινά απογεύματα.
Υλικά (για 10 τεμάχια):
Μπισκότα: 20 πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη
Γέμιση:
220 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
15 φουντούκια, ψιλοκομμένα
Επικάλυψη:
100–150 γρ. κουβερτούρα με στέβια
1 κ.γ. λάδι καρύδας
Οδηγίες Εκτέλεσης:
- Αρχικά τοποθετήστε 10 μπισκότα σε ένα ταψί.
- Έπειτα σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα, το μέλι, το αμυγδαλοβούτυρο και τα ψιλοκομμένα φουντούκια.
- Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα μπισκότα που βρίσκονται στο ταψί.
- Στη συνέχεια, καλύψτε τη γέμιση με τα υπόλοιπα 10 μπισκότα, δημιουργώντας μικρά «σάντουιτς».
- Κατόπιν, βάλτε το ταψί στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να παγώσουν καλά τα μπισκοτοσάντουιτς.
- Λιώστε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί.
- Επιπλέον βγάλτε το ταψί από την κατάψυξη και κόψτε τα παγωμένα μπισκοτοσάντουιτς σε 10 ίσες μερίδες.
- Επίσης βουτήξτε κάθε «μπισκοτοπαγωτό» στη λιωμένη κουβερτούρα μέχρι τη μέση, όσο αυτή είναι ακόμα ρευστή.
- Τέλος τοποθετήστε τα ξανά στην κατάψυψη για άλλη 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Χορηγούμενο
Advertisement