ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σπιτικό παγωτό «σάντουιτς» χωρίς ζάχαρη: Η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση!

Χορηγούμενο

Γνωρίζουμε όλοι πόσο ανεπιθύμητη είναι η ζάχαρη, που κρύβεται σχεδόν παντού. Από αρτοσκευάσματα και παιδικές τροφές μέχρι έτοιμους χυμούς και προϊόντα fitness. Για όσους επιθυμούν να την αποφύγουν, ειδικά με την αυξημένη κατανάλωση έτοιμων τροφίμων, αυτή η συνταγή έρχεται ως η ιδανική, λαχταριστή και απόλυτα ελεύθερη από ζάχαρη επιλογή για τα καλοκαιρινά απογεύματα.

Υλικά (για 10 τεμάχια):

Μπισκότα: 20 πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη
Γέμιση:
220 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
15 φουντούκια, ψιλοκομμένα

Επικάλυψη:

100–150 γρ. κουβερτούρα με στέβια
1 κ.γ. λάδι καρύδας

Οδηγίες Εκτέλεσης:

  • Αρχικά τοποθετήστε 10 μπισκότα σε ένα ταψί.
  • Έπειτα σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα, το μέλι, το αμυγδαλοβούτυρο και τα ψιλοκομμένα φουντούκια.
  • Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα μπισκότα που βρίσκονται στο ταψί.
  • Στη συνέχεια, καλύψτε τη γέμιση με τα υπόλοιπα 10 μπισκότα, δημιουργώντας μικρά «σάντουιτς».
  • Κατόπιν, βάλτε το ταψί στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να παγώσουν καλά τα μπισκοτοσάντουιτς.
  • Λιώστε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί.
  • Επιπλέον βγάλτε το ταψί από την κατάψυξη και κόψτε τα παγωμένα μπισκοτοσάντουιτς σε 10 ίσες μερίδες.
  • Επίσης βουτήξτε κάθε «μπισκοτοπαγωτό» στη λιωμένη κουβερτούρα μέχρι τη μέση, όσο αυτή είναι ακόμα ρευστή.
  • Τέλος τοποθετήστε τα ξανά στην κατάψυψη για άλλη 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Χορηγούμενο

Advertisement

Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button