ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου: Γευστικός, εύκολος και υγιεινός

Το μυστικό για να τον φτιάξετε και να τον διατηρήσετε φρέσκο

Χορηγούμενο

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου: Γευστικός, εύκολος και υγιεινός: Γευστικός, εύκολος και υγιεινός! Το μυστικό για να τον φτιάξετε και να τον διατηρήσετε φρέσκο

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου: Γευστικός, εύκολος και υγιεινός… Οι ζωμοί αποτελούν τη βάση της γεύσης και είναι απαραίτητοι για πολλές μαγειρικές συνταγές. Σε κάθε σοβαρό εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα (γαλλική, ιταλική, ελληνική), η προετοιμασία ζωμών είναι καθημερινή διαδικασία, καθώς οι σεφ θεωρούν ότι κανένα μαγειρευτό φαγητό δεν μπορεί να φτιαχτεί σωστά χωρίς ζωμό.

Στην ελληνική κουζίνα, ωστόσο, οι ζωμοί δεν έχουν ενταχθεί όσο θα έπρεπε στην καθημερινή μαγειρική. Όταν η ελληνική γαστρονομική παράδοση αναπτυσσόταν, δεν είχαμε υιοθετήσει τις τεχνικές που είχαν εξελιχθεί στη Δυτική Ευρώπη. Έτσι, οι νοικοκυρές συνήθως χρησιμοποιούν μόνο νερό, μειώνοντας τη γεύση στα φαγητά τους.

Χορηγούμενο

Φτιάξτε σπιτική κρέμα γάλακτος: Εύκολη συνταγή για φρέσκια κρέμα στο σπίτι

Από τους βασικούς ζωμούς (βοδινού, κότας, ψαριού, γαρίδας, λαχανικών), ο ζωμός κότας είναι ο πιο ευέλικτος και ταιριάζει με πολλά πιάτα, καθώς και με τις περισσότερες σάλτσες και ριζότο.

Φτιάχνω σπιτικό ταχίνι, γρήγορα και εύκολα!

Χορηγούμενο

Εάν προτιμάτε να μην καταφύγετε στα έτοιμα προϊόντα, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ζωμό κότας στο σπίτι. Χρησιμοποιώντας φτερούγες κοτόπουλου και λίγα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, καρότο και σέλινο, μαζί με νερό και λίγο αλάτι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νόστιμο ζωμό. Βράζοντας τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για περίπου δύο ώρες… Θα έχετε ένα καθαρό και γευστικό ζωμό που μπορείτε να καταψύξετε σε παγάκια και να τον χρησιμοποιείτε όποτε χρειάζεται.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button