Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου: Γευστικός, εύκολος και υγιεινός… Οι ζωμοί αποτελούν τη βάση της γεύσης και είναι απαραίτητοι για πολλές μαγειρικές συνταγές. Σε κάθε σοβαρό εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα (γαλλική, ιταλική, ελληνική), η προετοιμασία ζωμών είναι καθημερινή διαδικασία, καθώς οι σεφ θεωρούν ότι κανένα μαγειρευτό φαγητό δεν μπορεί να φτιαχτεί σωστά χωρίς ζωμό.
Στην ελληνική κουζίνα, ωστόσο, οι ζωμοί δεν έχουν ενταχθεί όσο θα έπρεπε στην καθημερινή μαγειρική. Όταν η ελληνική γαστρονομική παράδοση αναπτυσσόταν, δεν είχαμε υιοθετήσει τις τεχνικές που είχαν εξελιχθεί στη Δυτική Ευρώπη. Έτσι, οι νοικοκυρές συνήθως χρησιμοποιούν μόνο νερό, μειώνοντας τη γεύση στα φαγητά τους.
Φτιάξτε σπιτική κρέμα γάλακτος: Εύκολη συνταγή για φρέσκια κρέμα στο σπίτι
Από τους βασικούς ζωμούς (βοδινού, κότας, ψαριού, γαρίδας, λαχανικών), ο ζωμός κότας είναι ο πιο ευέλικτος και ταιριάζει με πολλά πιάτα, καθώς και με τις περισσότερες σάλτσες και ριζότο.
Φτιάχνω σπιτικό ταχίνι, γρήγορα και εύκολα!
Εάν προτιμάτε να μην καταφύγετε στα έτοιμα προϊόντα, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ζωμό κότας στο σπίτι. Χρησιμοποιώντας φτερούγες κοτόπουλου και λίγα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, καρότο και σέλινο, μαζί με νερό και λίγο αλάτι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νόστιμο ζωμό. Βράζοντας τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για περίπου δύο ώρες… Θα έχετε ένα καθαρό και γευστικό ζωμό που μπορείτε να καταψύξετε σε παγάκια και να τον χρησιμοποιείτε όποτε χρειάζεται.
Νεκρός 15χρονος από από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του μετά από βάναυση πράξη…
Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού και…
Ένταση και αναστάτωση στην Εφορία Βόλου όταν 31χρονος, επιζών του δυστυχήματος των Τεμπών, σε κατάσταση…
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…
Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…