Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου: Γευστικός, εύκολος και υγιεινός… Οι ζωμοί αποτελούν τη βάση της γεύσης και είναι απαραίτητοι για πολλές μαγειρικές συνταγές. Σε κάθε σοβαρό εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα (γαλλική, ιταλική, ελληνική), η προετοιμασία ζωμών είναι καθημερινή διαδικασία, καθώς οι σεφ θεωρούν ότι κανένα μαγειρευτό φαγητό δεν μπορεί να φτιαχτεί σωστά χωρίς ζωμό.
Στην ελληνική κουζίνα, ωστόσο, οι ζωμοί δεν έχουν ενταχθεί όσο θα έπρεπε στην καθημερινή μαγειρική. Όταν η ελληνική γαστρονομική παράδοση αναπτυσσόταν, δεν είχαμε υιοθετήσει τις τεχνικές που είχαν εξελιχθεί στη Δυτική Ευρώπη. Έτσι, οι νοικοκυρές συνήθως χρησιμοποιούν μόνο νερό, μειώνοντας τη γεύση στα φαγητά τους.
Φτιάξτε σπιτική κρέμα γάλακτος: Εύκολη συνταγή για φρέσκια κρέμα στο σπίτι
Από τους βασικούς ζωμούς (βοδινού, κότας, ψαριού, γαρίδας, λαχανικών), ο ζωμός κότας είναι ο πιο ευέλικτος και ταιριάζει με πολλά πιάτα, καθώς και με τις περισσότερες σάλτσες και ριζότο.
Φτιάχνω σπιτικό ταχίνι, γρήγορα και εύκολα!
Εάν προτιμάτε να μην καταφύγετε στα έτοιμα προϊόντα, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ζωμό κότας στο σπίτι. Χρησιμοποιώντας φτερούγες κοτόπουλου και λίγα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, καρότο και σέλινο, μαζί με νερό και λίγο αλάτι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νόστιμο ζωμό. Βράζοντας τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για περίπου δύο ώρες… Θα έχετε ένα καθαρό και γευστικό ζωμό που μπορείτε να καταψύξετε σε παγάκια και να τον χρησιμοποιείτε όποτε χρειάζεται.
Με γκολ του Αράο στις καθυστερήσεις (92') ο Παναθηναϊκός πέτυχε σημαντική νίκη με 2-1. Επί…
Ο Ιράν προετοιμάζεται για αντίποινα κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλί Λαριτζανί. Ανώτερου…
Αντί να φτιάξουμε ζύμη πίτσα, επιλέγουμε ένα γαλλικό καρβέλι για βάση, δημιουργώντας μια πίτσα με…
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό ενός 22χρονου κολυμβητή που…
Η Έλενα Παπαρίζου και ο Σάκης Ρουβάς αναλαμβάνουν τον ρόλο των σχολιαστών της ΕΡΤ για…
Ενώ ανακοινώνεται η μετατροπή των σχολών σε πανεπιστημιακό επίπεδο ιδρύματα, ο αριθμός των παραιτήσεων σπουδαστών…