Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου: Γευστικός, εύκολος και υγιεινός… Οι ζωμοί αποτελούν τη βάση της γεύσης και είναι απαραίτητοι για πολλές μαγειρικές συνταγές. Σε κάθε σοβαρό εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα (γαλλική, ιταλική, ελληνική), η προετοιμασία ζωμών είναι καθημερινή διαδικασία, καθώς οι σεφ θεωρούν ότι κανένα μαγειρευτό φαγητό δεν μπορεί να φτιαχτεί σωστά χωρίς ζωμό.
Στην ελληνική κουζίνα, ωστόσο, οι ζωμοί δεν έχουν ενταχθεί όσο θα έπρεπε στην καθημερινή μαγειρική. Όταν η ελληνική γαστρονομική παράδοση αναπτυσσόταν, δεν είχαμε υιοθετήσει τις τεχνικές που είχαν εξελιχθεί στη Δυτική Ευρώπη. Έτσι, οι νοικοκυρές συνήθως χρησιμοποιούν μόνο νερό, μειώνοντας τη γεύση στα φαγητά τους.
Φτιάξτε σπιτική κρέμα γάλακτος: Εύκολη συνταγή για φρέσκια κρέμα στο σπίτι
Από τους βασικούς ζωμούς (βοδινού, κότας, ψαριού, γαρίδας, λαχανικών), ο ζωμός κότας είναι ο πιο ευέλικτος και ταιριάζει με πολλά πιάτα, καθώς και με τις περισσότερες σάλτσες και ριζότο.
Φτιάχνω σπιτικό ταχίνι, γρήγορα και εύκολα!
Εάν προτιμάτε να μην καταφύγετε στα έτοιμα προϊόντα, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ζωμό κότας στο σπίτι. Χρησιμοποιώντας φτερούγες κοτόπουλου και λίγα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, καρότο και σέλινο, μαζί με νερό και λίγο αλάτι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νόστιμο ζωμό. Βράζοντας τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για περίπου δύο ώρες… Θα έχετε ένα καθαρό και γευστικό ζωμό που μπορείτε να καταψύξετε σε παγάκια και να τον χρησιμοποιείτε όποτε χρειάζεται.
O εμπορικός «πόλεμος» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα μεταφέρεται στο Λιμάνι του Πειραιά... Το σκληρό…
Η Αστερομάτα όπως δεν την έχετε ακούσει ποτέ ξανά... Ο Bob Katsionis «απογειώνει» το συγκλονιστικό…
Ψυχρολουσία: Ετοιμάζουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας; Τα σχέδια για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης…
Ο Θερμαϊκός γέμισε τεράστιες μέδουσες του φεγγαριού... Πόσο επικίνδυνες είναι για τον άνθρωπο; Ένα εντυπωσιακό…
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επικοινωνία τους, μνημόνιο παραχώρησης 5…
Νίκος Γαλανός: Ο άγριος τσακωμός με τη Βουγιουκλάκη στα γυρίσματα, η Καρέζη και οι ερωτικές…