Χθες (11/5) συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από τον απροσδόκητο θάνατο του “πατριάρχη” του λαϊκού τραγουδιού, Στράτου Διονυσίου, σε ηλικία 55 ετών.
Στράτος Διονυσίου: Συγκλονιστική αποκάλυψη για τον θάνατό του μετά από 34 χρόνια!
Μετά από 34 χρόνια από την απώλεια του, η μουσική του Στράτου Διονυσίου εξακολουθεί να έχει μια διαχρονική αξία. Τα τραγούδια του παραμένουν σημεία αναφοράς στις καρδιές των ανθρώπων, και η μοναδική του φωνή δεν έχει ξανακυκλοφορήσει.
Με υψηλότητα και αυτοπεποίθηση, ο Στράτος Διονυσίου ανέβαινε στη σκηνή, αρπάζοντας το μικρόφωνο και προσέφερε αφειδώς την εκπληκτική του λαϊκή φωνή. Γνώριζε καλά το ρεπερτόριο που ο κόσμος αγαπούσε, γεννήθηκε το 1935 στη Νιγρίτα Σερρών από γονείς πρόσφυγες, και αυτός ουσιαστικά είχε γίνει μέρος του λαϊκού ήθους.
Στα νεανικά του χρόνια, έζησε τη βαριά απώλεια του πατέρα του, μόλις λίγο μετά τη συμπλήρωση των δέκα του χρόνων. Στην ηλικία των 14 ετών, γνώρισε την Γεωργία, η οποία αποδείχθηκε η αγαπημένη και η σύντροφος της ζωής του. Μαζί έκτισαν μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά.
«Είναι πολύ συγκινητικό που ακόμα και μετά από 34 χρόνια, θυμούνται τον πατέρα μας», είπε ο Στέλιος Διονυσίου.
«Μία μέρα που ήμουν στο καμαρίνι, τον χαιρέτησα πριν βγει στην πίστα και όταν γύρισε μου λέει ‘πότε ήρθες;’. Ήταν προσηλωμένος στη δουλειά του», είπε ο Άγγελος Διονυσίου.
«Ένας κύριος γονάτισε και του είπε ‘βασιλιά μου, πατριάρχη μου’. Μετά από πολλά χρόνια κατάλαβα γιατί λένε έτσι τον πατέρα μου», πρόσθεσε ο Στέλιος Διονυσίου.
Απίστευτο: Ο Στέλιος Διονυσίου γίνεται «αστυνομικός»!
Το 1960, αποφασίζει να μετακινηθεί στην Αθήνα για να κυνηγήσει τα όνειρά του και εκεί γνωρίζει τους κορυφαίους μουσικούς της εποχής, όπως ο Ζαμπέτας, ο Μπιθικώτσης και η Ρίτα Σακελλαρίου. Η φωνή του στην ταινία “Ορατότητα Μηδέν” ανέδειξε το τραγούδι “Βρέχει Φωτιά στη Στράτα Μου” σε έναν από τους μεγαλύτερους λαϊκούς ύμνους.
«Το 1972 γνωρίστηκα με τον Στράτο Διονυσίου στα ‘’Παλιά δειλινά’’. Δεν ήθελε να αλλάξεις τα τραγούδια του. Τα παιδιά του είναι άξιοι συνεχιστές του».
Τον Σεπτέμβριο του 1973 εμπλέκουν το όνομα του σε υπόθεση εξάρθρωσης κυκλώματος ουσιών. Το 1975 καταδικάζεται σε 3 χρόνια φυλάκιση. Το 1976 αποφυλακίζεται, μετά από χάρη που του απένειμε ο τότε πρόεδρος Κων/νος Τσάτσος.
Ένιωσε πως η καριέρα του έχει τελειώσει. Επιστρέφει στη δισκογραφία το 1980, με το άλμπουμ «Υποκρίνεσαι».
«Ο δίσκος ‘Υποκρίνεσαι’ δε πουλούσε αρχικά. Αρχές Γενάρη ο δίσκος ‘εκτοξεύτηκε’ χάρη στο ‘Τα μάζεψα τα πράγματα’. Ο στρατός για μένα υπήρξε ένα μεγάλο κεφάλαιο. Διασκέδαση χωρίς Στράτο είναι μηδέν».
Το 1987 άνοιξε νυχτερινό κέντρο με το όνομα «Στράτος», στην οδό Φιλελλήνων. Στις 11 Μαΐου του 1990, ο Στράτος ‘τα πήρε όλα και έφυγε’, αλλά δεν μείναμε μονάχοι.
«Ήμουν νεκρή και είδα τον Θεό»... Συγκλονιστική μεταθανάτια μαρτυρία από επιστήμονα που πέθανε για έξι…
Η Τροχαία Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων κατά τη διάρκεια ελέγχου. Που πραγματοποιήθηκε σε…
Η 6η Απριλίου έχει θεσμοθετηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης του Θρακικού…
Ο βασιλιάς Κάρολος φιλοξένησε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο κάστρο του Γουίνδσορ. Προσφέροντας μοναδικές στιγμές στους…
Αυτός είναι ο βουλευτής που συνελήφθη για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μετά από έφοδο…
22χρονη καλλονή πήγε στα Επείγοντα με έναν πόνο στο πόδι και από ιατρικό λάθος της…