Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Συλλαμβάνεται ο Νίκος Κοκλώνης; Από «βασιλιάς» του θεάματος και των media ελεγχόμενος για μαύρο χρήμα και απάτες!

Καταιγιστικές εξελίξεις!

Χορηγούμενο

Σαν βόμβα έσκασε η αποκάλυψη του πορίσματος της Αρχής Ξεπλύματος για τον Νίκο Κοκλώνη του οποίου δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία μετά τη σχετική απόφαση του Προέδρου της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Ο Νίκος Κοκλώνης απάντησε ότι η επαγγελματική του δραστηριότητα και οι επιχειρήσεις του έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα. Χωρίς ποτέ να του έχει καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο. Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της εμπλοκής του υπουργείου Ανάπτυξης για επιχορήγηση της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του Νίκου Κοκλώνη.

Η είδηση ότι η Αρχή Ξεπλύματος ελέγχει τον Νίκο Κοκλώνη προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μάλιστα κατά τον Πρόεδρο της Αρχής κ. Βουρλιώτη, ο πασίγνωστος παρουσιαστής φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που ξέπλενε «μαύρο χρήμα».

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του ieidiseis.gr το πόρισμα Βουρλιώτη βρίσκεται ήδη στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρ. Μπαρδάκη, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και ενδέχεται να να ακολουθήσει, όπως όλα δείχνουν, ένταλμα σύλληψης.

Η άσκηση ποινικών διώξεων -σε μια υπόθεση που έχει ήδη προκαλέσει ντόμινο ποινικών και οικονομικών εξελίξεων- θα αφορά απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά επτά πρόσωπα, που θεωρούνται στενοί συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ένας Αλβανός, που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και βρίσκεται προφυλακισμένος.

Ζημιά στο δημόσιο 20 – 30 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας Βουρλιώτη φέρεται ότι ασφάλιζε εργαζόμενους  σε εικονικές εταιρείες. Εισπράττοντας επιδοτήσεις και άλλα ποσά, χωρίς παράλληλα να αποδίδει φόρους. Επίσης φέρεται να ξέπλενε μαύρο χρήμα προσώπων, που σύμφωνα με το πόρισμα αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό, και παραπέμπουν στη Μαφία!

Συνολικά εμπλέκονται, οι εκπρόσωποι 15 εταιρειών, που είχε συστήσει το ηχηρότατο όνομα της σόουμπιζ, μέσω των οποίων ζημίωσε το δημόσιο με 20 έως 30 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα μάλιστα με άλλες πληροφορίες, επρόκειτο να του δοθεί από το Δημόσιο και αρμόδιο Υπουργείο και ενίσχυση 10 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, το πρόλαβε και το μπλόκαρε, στο παρά πέντε, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα.

Το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη είναι 80 σελίδων και περιγράφονται μέσα σε αυτές και με κάθε λεπτομέρεια η δράση του τηλεαστέρα.

H ανακοίνωση Κοκλώνη

«Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.

Νίκος Κοκλώνης».

Η νέα απάντηση Κοκλώνη

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (23/2) ο Νίκος Κοκλώνης προχώρησε σε νέα δήλωση. Απαντώντας, μάλιστα, στα δημοσιεύματα, που τον εμπλέκουν σε υπόθεση απάτης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και ξεπλύματος χρήματος.

Όπως αναφέρει ο παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών δεν έχει πάρει χρήματα από το Δημόσιο. Επισυνάπτοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Ανάπτυξης, πως δεν έχει λάβει κρατική επιχορήγηση.

«Δεν θα σας κάνω τη χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά» αναφέρει. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» καταλήγει, στην ανάρτησή του ο Νίκος Κοκλώνης.

Η απάντηση Κοκλώνη

Η τοποθέτηση Γεωργιάδη για την υπόθεση Κοκλώνη

«Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων αναφορικά με την εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη, διευκρινίζονται τα κάτωθι:

«Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 83271/ΥΠΕ/7/00465/Π/Ν.4399/2016/30-08-2022 απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε ́ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «BARKINGWELL PROGRESS MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αναφέρεται στην «ίδρυση μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών» στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού, του Δήμου Παιανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 9.935.712,09 ευρώ. H κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 €. Η καταβολή της δηλαδή εξαρτάται όπως είναι καθολικά γνωστό από την υλοποίηση της επένδυσης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η τεκμηρίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης επενδυτικού έργου που έχει υπαχθεί στον ν. 4399/2016 δεν αποτελούσε προϋπόθεση για την υπαγωγή, το οποίο αποτελούσε αδυναμία του προηγούμενου νόμου που διορθώθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022.

Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα.

Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».

Ο κολοσσός Barking Well Media

Η Βarking Well Media ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018 από τον Νίκο Κοκλώνη με πρώτο project το Celebrity Travel. Το οποία παρουσίαζε, μάλιστα, ο ίδιος, ταξιδεύοντας σε όλον τον κόσμο με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Η εταιρία σύντομα εξασφάλισε συνεργασίες με επιτυχημένα διεθνή format, ενώ προχώρησε και σε δικές της παραγωγές. Ενώ έχει συνεργασία με τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς σταθμούς Πανελλαδικής εμβέλειας. Τα προγράμματα και τα shows της Barking Well μεταδίδονται από τον Alpha TV, το Mega TV, τον Antenna TV. Ενώ στο Star Channel επρόκειτο να ενταχθεί σύντομα για τη σειρά IQ 160 με πρωταγωνίστρια τη Σμαράγδα Καρύδη.

Ακόμη πολλά διεθνή φορμάτ όπως το Just The 2 Of Us (ΒBC), το The Chart Show (Freemantle), το Celebrity Game Night (NBC Universal), το Raid The Cage – Η Τέλεια Απόδραση (Sony Entertainment Group), το Total Blackout (Freemantle), το The Secret Song το οποίο δεν είχε προβληθεί ακόμη (Can’t Stop Media) είναι στο ενεργητικό της εταιρίας Barking Well. Υπάρχουν και οι εσωτερικές παραγωγές με εκπομπές που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Η Super Κατερίνα στον Alpha, το Χαμογέλα και Πάλι στο Mega και τα ψυχαγωγικά Just The 2 of Us και Chart Show στον Alpha και πάλι. Παράλληλα υπάρχουν και τα τηλεπαιχνίδια Family Game στον Αntenna και το Celebrity Game Night στο Mega.

Τα τηλεοπτικά προγράμματα της Barking Well Media

Total Blackout
The Booth
My Greece
Roomies
Ευτυχείτε
Έλα Χαμογέλα
Γλυκιές Αλχημείες

Και στον κινηματογράφο

Επίσης, στον κινηματογράφο, η εταιρία ήταν συμπαραγωγός της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη». Η οποία έχει σημειώσει, μάλιστα, μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα έντυπα

Στον τομέα των εντύπων η Barking Well Media έχει συνεργασία με την βρετανική Reach Plc. Που έχει, μάλιστα, στα συμφέροντά της την εφημερίδα Daily Mirror, το περιοδικό OK! και τις ιστοσελίδες τους. Η Ελληνική έκδοση του περιοδικού OK! κυκλοφορεί εβδομαδιαία μαζί με την εφημερίδα «Τα Νέα του Σαββατοκύριακου». Από τον Αύγουστο του 2021 ξεκίνησε και το site του περιοδικού με την ονομασία www.okmag.gr, ταυτόχρονα με το www.znews.gr. H εταιρία έχει και τα δικαιώματα της εφημερίδας The Daily Mirror. Και ετοιμάζει να βάλει σε λειτουργία και το ειδησεογραφικό www.mirror.gr.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button