ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Συνταγή για αυθεντική ιταλική πίτσα – Εύκολη και υγιεινή

Και για μετά... Παραδοσιακό μωσαϊκό - Το αγαπημένο γλυκό όλων!

Ψάχνετε μια συνταγή  για την τέλεια, αυθεντική, ιταλική, πίτσα που θα «απογειώσει» το τραπέζι σας; Τότε επιβάλλεται να την δοκιμάσετε.

Γνωρίζετε κάποιον άνθρωπο από το στενό σας περιβάλλον που να μην του αρέσει η πίτσα; Προφανώς, όχι!

Η συνταγή για τέλεια, αυθεντική, ιταλική πίτσα

Ωστόσο, για τους περισσότερους ανθρώπους υπάρχει μόνο μια πίτσα στον κόσμο… η Ιταλική!

Και η Ιταλική πίτσα διακρίνεται για την λιτότητα των υλικών της, τα οποία είναι μια λεπτή και τραγανή ζύμη, σάλτσα, βασιλικός και βεβαίως γενναίες ποσότητες φρέσκιας μοτσαρέλας.

Δείτε επίσης: Αυθεντική ιταλική Πανακότα (Panna cotta)

Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις διατροφικές βόμβες που έχουμε συνηθίσει να παραγγέλνουμε ως λαός.

Αξίζει να δώσετε προσοχή στο παρακάτω βίντεο, στο οποίο θα διαπιστώσετε πόσο εύκολο είναι να κατασκευάσετε μόνος σας, βήμα-βήμα, μια σπιτική Ναπολιτάνικη πίτσα με λεπτή ζύμη και απλά υγιεινά υλικά, την οποία θα σας σέρβιραν σε κάθε καλή τρατορία στην Ιταλία.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα – βήμα το πως θα τη φτιάξετε

Εύκολη, απλή και πολύ οικονομική συνταγή όπου το αποτέλεσμα, όχι απλά δεν είναι συγκρίσιμο με ντελίβερι, αλλά μπορεί να σταθεί στο επίπεδο γνήσιας Ιταλικής πίτσας σε ξυλόφουρνο.

Και για μετά… Παραδοσιακό μωσαϊκό: Το αγαπημένο γλυκό όλων!

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορο παραδοσιακό μωσαϊκό, τον απόλυτο σοκολατένιο κορμό με κακάο, ξηρούς καρπούς και μπισκότα που λατρεύουν όλοι!

Υλικά

250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. καρυδόψιχα
250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
50 γρ. κονιάκ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη και το κακάο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μια πάστα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια, και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μπισκότα και το κονιάκ, και ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό. Εξωτερικά τυλίγουμε με μεμβράνη και τυλίγουμε στις άκρες σαν καραμέλα. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα στο μωσαϊκό μας.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.

Back to top button