ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνταγή για αυθεντική ιταλική πίτσα – Εύκολη και υγιεινή

Και για μετά... Παραδοσιακό μωσαϊκό - Το αγαπημένο γλυκό όλων!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Ψάχνετε μια συνταγή  για την τέλεια, αυθεντική, ιταλική, πίτσα που θα «απογειώσει» το τραπέζι σας; Τότε επιβάλλεται να την δοκιμάσετε.

Γνωρίζετε κάποιον άνθρωπο από το στενό σας περιβάλλον που να μην του αρέσει η πίτσα; Προφανώς, όχι!

Η συνταγή για τέλεια, αυθεντική, ιταλική πίτσα

Ωστόσο, για τους περισσότερους ανθρώπους υπάρχει μόνο μια πίτσα στον κόσμο… η Ιταλική!

Και η Ιταλική πίτσα διακρίνεται για την λιτότητα των υλικών της, τα οποία είναι μια λεπτή και τραγανή ζύμη, σάλτσα, βασιλικός και βεβαίως γενναίες ποσότητες φρέσκιας μοτσαρέλας.

Δείτε επίσης: Αυθεντική ιταλική Πανακότα (Panna cotta)

Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις διατροφικές βόμβες που έχουμε συνηθίσει να παραγγέλνουμε ως λαός.

Αξίζει να δώσετε προσοχή στο παρακάτω βίντεο, στο οποίο θα διαπιστώσετε πόσο εύκολο είναι να κατασκευάσετε μόνος σας, βήμα-βήμα, μια σπιτική Ναπολιτάνικη πίτσα με λεπτή ζύμη και απλά υγιεινά υλικά, την οποία θα σας σέρβιραν σε κάθε καλή τρατορία στην Ιταλία.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα – βήμα το πως θα τη φτιάξετε

Εύκολη, απλή και πολύ οικονομική συνταγή όπου το αποτέλεσμα, όχι απλά δεν είναι συγκρίσιμο με ντελίβερι, αλλά μπορεί να σταθεί στο επίπεδο γνήσιας Ιταλικής πίτσας σε ξυλόφουρνο.

Και για μετά… Παραδοσιακό μωσαϊκό: Το αγαπημένο γλυκό όλων!

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορο παραδοσιακό μωσαϊκό, τον απόλυτο σοκολατένιο κορμό με κακάο, ξηρούς καρπούς και μπισκότα που λατρεύουν όλοι!

Υλικά

250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. καρυδόψιχα
250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
50 γρ. κονιάκ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη και το κακάο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μια πάστα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια, και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μπισκότα και το κονιάκ, και ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό. Εξωτερικά τυλίγουμε με μεμβράνη και τυλίγουμε στις άκρες σαν καραμέλα. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα στο μωσαϊκό μας.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Δείτε πως φτιάχνουν στο χέρι βήμα βήμα μια Bentley Mulsanne

Δείτε πώς κατασκευάζεται μια Bentley Mulsanne, Continental ή Flying Spur στο Crewe. Χειροποίητοι κινητήρες W12,…

6 λεπτά ago

Τελευταία ευκαιρία για το επίδομα θέρμανσης: Προσοχή στα «SOS» της αίτησης – Τα ποσά και οι πληρωμές

Με την προθεσμία να εκπνέει αύριο, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης…

16 λεπτά ago

Πένθος στο NBA: Έφυγε από τη ζωή στα 57 ο πρωταθλητής Έλντεν Κάμπελ

Ο κόσμος του NBA θρηνεί την απώλεια του Έλντεν Κάμπελ, ο οποίος άφησε την τελευταία…

25 λεπτά ago

Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: Νεκρός ο 56χρονος οδηγός σε τροχαίο με λεωφορείο της ΔΕΗ

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου στην Πτολεμαΐδα, όταν λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους…

1 ώρα ago

Συναγερμός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Μην απαντήσετε σε αυτές τις δύο ύποπτες κλήσεις

Οι επιτήδειοι απατεώνες εφευρίσκουν συνεχώς νέους, πιο εξελιγμένους τρόπους εξαπάτησης, χρησιμοποιώντας πλέον και τη δύναμη…

2 ώρες ago

Έρχεται ο «Byron»: Ισχυρές καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική το βράδυ

Η κακοκαιρία «Byron» πλήττει ήδη τη χώρα με έντονες βροχοπτώσεις, ωστόσο το κύριο κύμα αναμένεται…

2 ώρες ago