ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Συνταγή για εύκολο, νόστιμο και τραγανό ψωμί!

Aν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί και αναζητάτε την πιο γρήγορη, εύκολη και απλή συνταγή, δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!

Σας προτείνουμε μια πολύ απλή συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι, που σας επιτρέπει να φτιάξετε πολύ εύκολα ένα νόστιμο και τραγανό ψωμί! Μπορείτε να προσθέσετε σουσάμι αν θέλετε στο ψωμί όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα.

Υλικά

400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 gr. μαγιά ξηρή
Νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό.
Επίσης καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.
Κατόπιν ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπωλ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε.
Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.

Σε ένα στρογγυλό μπώλ μετρίου, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλέυρι.
Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπώλ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.

Related Articles

Back to top button