Σας προτείνουμε μια πολύ απλή συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι, που σας επιτρέπει να φτιάξετε πολύ εύκολα ένα νόστιμο και τραγανό ψωμί! Μπορείτε να προσθέσετε σουσάμι αν θέλετε στο ψωμί όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα.
400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 gr. μαγιά ξηρή
Νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό.
Επίσης καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.
Κατόπιν ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπωλ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε.
Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.
Σε ένα στρογγυλό μπώλ μετρίου, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλέυρι.
Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπώλ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.
Πως μπορείς να σταματήσεις την Google από το να διαβάζει αυτόματα όλα τα email σου…
Σοκ στην Disneyland με γυναίκα που πέθανε ξαφνικά μετά από βόλτα στο στοιχειωμένο αρχοντικό Haunted…
Ο Δημήτρης Μακαλιάς κάρφωσε την απιστία της Τζένης Μελιτά μπροστά στην κάμερα και άφησε την…
30χρονη γυναίκα πέθανε ξαφνικά ενώ αυνανιζόταν γυμνή στο κρεβάτι της... Η καρδιά της δεν άντεξε…
Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος βρίσκεται στο επίκεντρο ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού AKTOR με την πρώην…
Σύμφωνα με το Ορθόδοξο Εορτολόγιο, η 9η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη δύο σημαντικών μορφών…