Σας προτείνουμε μια πολύ απλή συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι, που σας επιτρέπει να φτιάξετε πολύ εύκολα ένα νόστιμο και τραγανό ψωμί! Μπορείτε να προσθέσετε σουσάμι αν θέλετε στο ψωμί όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα.
400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 gr. μαγιά ξηρή
Νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό.
Επίσης καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.
Κατόπιν ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπωλ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε.
Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.
Σε ένα στρογγυλό μπώλ μετρίου, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλέυρι.
Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπώλ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.
Απατεώνες στο διαδίκτυο έχουν στήσει παγίδα, προσποιούμενοι ότι είναι εκπρόσωποι μιας συγκεκριμένης ευρωπαϊκής αρχής. Επίσης,…
Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιστημονικής ομάδας Meteo του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης…
Ένα βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα εγκατάλειψης που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή…
Έριξε «βόμβα» ο Γιώργος Παπανδρέου: Να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο Αιγαίο! Αδιανόητες δηλώσεις από…
Φειδίας Παναγιώτου: Απίστευτο «ξεκατίνιασμα» και live «κράξιμο»! Φίλος του στρίμωξε άσχημα τον Κύπριο Ευρωβουλευτή, ο…
Απίστευτο: Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός «σερβιτόρα» στη Μύκονο! Με «καυτό» μαγιό σερβίρει σαμπάνιες και κολάζει Απίστευτο:…