ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνταγή για μαστόρικα κεφτεδάκια που τρελαίνει κόσμο

Πεντανόστιμα και ζουμερά

Χορηγούμενο

Πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα και ζουμερά μαστόρικα κεφτεδάκια που ξετρελαίνει κόσμο

Συνταγή για μαστόρικα κεφτεδάκια που τρελαίνει κόσμο… Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα πιάτο γεμάτο με ζουμερά και τραγανά κεφτεδάκια, που συνδυάζονται με τηγανίτες πατάτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Αυτό το πιάτο αποτελεί αγαπημένη επιλογή για μικρούς και μεγάλους, που παραπέμπει σε γευστικές αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια, ιδιαίτερα τις Κυριακές στο οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή απλή, γρήγορη και εύκολη, που όλοι μπορούμε να απολαύσουμε στο σπίτι μας.

Μοναστηριακή συνταγή για ρεβυθόσουπα με σπανάκι και κρεμμυδάκια!

Χορηγούμενο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα μαστόρικα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Χρόνος Μαγειρέματος: Περισσότερο από 90 λεπτά
Μαγειρικό Σκεύος: Τηγάνι
Δυσκολία: Εύκολο
Ποσότητα: Για 4 άτομα

Μηλέικη μυζηθρόπιτα – Η παραδοσιακή συνταγή

Εκτέλεση
Προετοιμασία του μείγματος

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: το αυγό, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το κύμινο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και πηχτό μείγμα.

Χορηγούμενο

Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί :
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη ή ένα καπάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αυτή η διαδικασία βοηθά τα υλικά να «δέσουν» καλύτερα και να αποκτήσει ο κιμάς καλύτερη υφή.

Πλάσιμο :
Όταν το μείγμα έχει ξεκουραστεί, παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε τα κεφτεδάκια με βρεγμένα χέρια, ώστε να μη μας κολλάει ο κιμάς. Εξαρτάται από το μέγεθος που προτιμάτε να τους φτιάξετε, όμως είναι καλό να τα πλάσετε σχετικά ομοιόμορφα, έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τηγάνισμα :
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Όταν το λάδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά εξωτερικά, ενώ παραμένουν ζουμερά εσωτερικά.

Σερβίρισμα :
Αφού τηγανιστούν καλά, βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα σερβίρουμε αμέσως. Ιδανικά, συνοδεύονται με φρέσκες τηγανίτες πατάτες, ένα μπολ παραδοσιακού τζατζικιού και μια χωριάτικη σαλάτα με φέτα, αγγούρι, ντομάτα και ελιές.

Χορηγούμενο

Συμβουλές για Περισσότερη Γεύση

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή φέτα μέσα στο μείγμα για μια πιο πλούσια γεύση.
Για επιπλέον γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγο ξύδι ή λεμόνι στο τηγανιτό λάδι, πριν τηγανίσετε τα κεφτεδάκια.
Αν δεν έχετε φρέσκο ​​δυόσμο, χρησιμοποιήστε ξηρό, αλλά μειώστε την ποσότητα για να μην υπερισχύσει η γεύση.
Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια είναι για οικογενειακά γεύματα και ειδικές περιστάσεις. Μπορείτε επίσης να τα ετοιμάσετε και να τα κάνετε με αγαπημένα σας πρόσωπα, αναβιώνοντας γευστικές αναμνήσεις και δημιουργώντας νέες!


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button