Συνταγή για μαστόρικα κεφτεδάκια που τρελαίνει κόσμο… Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα πιάτο γεμάτο με ζουμερά και τραγανά κεφτεδάκια, που συνδυάζονται με τηγανίτες πατάτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Αυτό το πιάτο αποτελεί αγαπημένη επιλογή για μικρούς και μεγάλους, που παραπέμπει σε γευστικές αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια, ιδιαίτερα τις Κυριακές στο οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή απλή, γρήγορη και εύκολη, που όλοι μπορούμε να απολαύσουμε στο σπίτι μας.
Μοναστηριακή συνταγή για ρεβυθόσουπα με σπανάκι και κρεμμυδάκια!
Χρόνος Μαγειρέματος: Περισσότερο από 90 λεπτά
Μαγειρικό Σκεύος: Τηγάνι
Δυσκολία: Εύκολο
Ποσότητα: Για 4 άτομα
Μηλέικη μυζηθρόπιτα – Η παραδοσιακή συνταγή
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: το αυγό, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το κύμινο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και πηχτό μείγμα.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί :
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη ή ένα καπάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αυτή η διαδικασία βοηθά τα υλικά να «δέσουν» καλύτερα και να αποκτήσει ο κιμάς καλύτερη υφή.
Πλάσιμο :
Όταν το μείγμα έχει ξεκουραστεί, παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε τα κεφτεδάκια με βρεγμένα χέρια, ώστε να μη μας κολλάει ο κιμάς. Εξαρτάται από το μέγεθος που προτιμάτε να τους φτιάξετε, όμως είναι καλό να τα πλάσετε σχετικά ομοιόμορφα, έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τηγάνισμα :
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Όταν το λάδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά εξωτερικά, ενώ παραμένουν ζουμερά εσωτερικά.
Σερβίρισμα :
Αφού τηγανιστούν καλά, βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα σερβίρουμε αμέσως. Ιδανικά, συνοδεύονται με φρέσκες τηγανίτες πατάτες, ένα μπολ παραδοσιακού τζατζικιού και μια χωριάτικη σαλάτα με φέτα, αγγούρι, ντομάτα και ελιές.
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή φέτα μέσα στο μείγμα για μια πιο πλούσια γεύση.
Για επιπλέον γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγο ξύδι ή λεμόνι στο τηγανιτό λάδι, πριν τηγανίσετε τα κεφτεδάκια.
Αν δεν έχετε φρέσκο δυόσμο, χρησιμοποιήστε ξηρό, αλλά μειώστε την ποσότητα για να μην υπερισχύσει η γεύση.
Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια είναι για οικογενειακά γεύματα και ειδικές περιστάσεις. Μπορείτε επίσης να τα ετοιμάσετε και να τα κάνετε με αγαπημένα σας πρόσωπα, αναβιώνοντας γευστικές αναμνήσεις και δημιουργώντας νέες!
Ενώ Τραμπ και Πούτιν προσπαθούν να λήξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Τουσκ (Πολωνία) με…
Νεκρός 15χρονος από από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του μετά από βάναυση πράξη…
Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού και…
Ένταση και αναστάτωση στην Εφορία Βόλου όταν 31χρονος, επιζών του δυστυχήματος των Τεμπών, σε κατάσταση…
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…