Πάτε για μπάνιο και τα παιδιά ξεκινούν από την πρώτη ώρα τα “πεινάω μαμάάάάά”; Σας βρήκαμε την λύση, αφού αυτη η συνταγή για αφράτα κουλουράκια είναι ό,τι πρέπει για το ταπεράκι της παραλίας.
Υλικά
Γιαούρτι Στραγγιστό 200 γραμμάρια (2 κεσεδάκια γιαουρτιού)
Ζαχαρη 200 γραμμάρια (2 κεσεδάκια γιαουρτιού)
Σπορέλαιο 1 κεσεδάκι γιαουρτιού
Αυγα 3
Βανίλια 3
Ξύσμα Πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
Μπέικιν Πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 750-800 γραμμάρια
Για το άλειμμα
Κρόκους Αυγού 1
Νερό 1 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση
Αρχικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός πολύ καλά το στραγγιστό γιαούρτι, την ζάχαρη, τα αυγά, το σπορέλαιο, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να πάρουμε μία ωραία κρέμα. Στο τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο οποίο έχουμε ανακατέψει και το μπέικιν πάουντερ, δουλεύοντας την ζύμη παράλληλα.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία εύπλαστη και αφράτη ζύμη που να κολλά λίγο στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου και στην συνέχεια λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με απόσταση το ένα από το άλλο και τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού, που τον χτυπήσαμε μαζί με το νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Η συνταγή είναι από την κ. Μαρινα Μισαηλιδου
Και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χορηγούμενο