Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για θεϊκά τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι και θα εκπλαγείτε.
Θα γίνουν τα αγαπημένα όλης της οικογένειας και για κάθε στιγμή της ημέρας και επίσης το καλύτερο ‘αντίδοτο’ για τις λιγούρες. Για 18, περίπου, μερίδες θα χρειαστείτε γύρω στα 45 λεπτά και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. 15 λεπτά για την προετοιμασία και επίσης 30 λεπτά για το μαγείρεμα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 τεμ. αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά (200 γρ.)
1 κεσεδάκι από το άδειο γιαούρτι ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
200 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
1 τεμ. αυγό
λευκό πιπέρι
Επίσης, για την επικάλυψη θα χρειαστείτε:
1 τεμ. κρόκο αυγού
1 κουτ.σούπας φρέσκο γάλα αγελαδινό
λευκό σουσάμι
Βήμα – βήμα οι οδηγίες
Θρυμματίζουμε το τυρί φέτα σε πολύ μικρά κομματάκια και το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με ένα ολόκληρο αυγό και λίγο λευκό πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα δυο αυγά , το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Στο άδειο κεσεδάκι από το γιαούρτι βάζουμε ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο και το γεμίζουμε στην ίδια ποσότητα που είχε με το γιαούρτι και το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στη λακκούβα με το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Παίρνουμε μια μικρή μπαλίτσα από την ζύμη στο μέγεθος που έχει το μπαλάκι του πίνγκ πονγκ την ανοίγουμε να πλατύνει ελαφρά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση που ετοιμάσαμε στην άκρη της ζύμης και σκεπάζουμε με την άλλη μισή να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο.
Πιέζουμε τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω με ένα πιρούνι για να μη βγεί η γέμιση προς τα έξω και τοποθετούμε το τυροπιτάκι κουρού σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση μέχρι να τελειώσει.
Βάζουμε επίσης το ένα τυροπιτάκι δίπλα στο άλλο. Και μάλιστα να μην κολλάνε μεταξύ τους… Και σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο αυγού και επίσης το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και περνάμε με ένα πινελάκι τα τυροπιτάκια κουρού.
Πασπαλίζουμε επίσης με σουσάμι… Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά ή και επίσης μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Χορηγούμενο