Έχεις όρεξη για burger; Ε, τότε φτιάξε το δικό σου. Είναι πανεύκολο και θα το έχεις στο πιάτο σου πολύ πιο γρήγορα απ΄ό,τι να το παραγγείλεις.
Το δικό σου burger… Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!
Υλικά για 4 burger:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 κ.τ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 1/2 κ.τ.γ. σκόνη σκόρδου
4 φέτες τυρί που λιώνει
4 ψωμάκια για burger
Προαιρετικά υλικά
4 μαρουλόφυλλα
8 φέτες μπέικον
4 φέτες ντομάτας
4 αβγά
Πώς θα τα φτιάξετε:
Σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά και τα μπαχαρικά. Ζυμώστε καλά.
Χωρίστε τον κιμά στα 4 και πλάστε 4 μπιφτέκια.
Πατήστε τα καλά για να γίνουν λεπτά. Να θυμάστε ότι καθώς ψήνονται θα «μαζέψουν».
Κάψτε καλά το αντικολλητικό τηγάνι.
Βάλτε τα μπιφτέκια και ψήστε τα δυο λεπτά από τη μια πλευρά και δυο λεπτά από την άλλη.
Βάλτε μια φέτα τυρί επάνω από το κάθε μπιφτέκι και σκεπάστε με το καπάκι μέχρι να λιώσει το τυρί.
(στο ίδιο τηγάνι μπορείτε να ψήσετε το μπέικον αν βάλετε μπέικον)
Πάρτε τα ψωμάκια σας. Αν θέλετε μπορείτε να τα ψήσετε.
Βάλτε το μπιφτέκι, μαρούλι, ντομάτα, μπέικον, αυγό ή ό,τι άλλο υλικό θέλετε.
Χορηγούμενο