Ποια είναι τα τρία βασικά λάθη;
Λάθος αναλογίες υγρών και στερεών υλικών
Αν το αλεύρι ή το σιμιγδάλι είναι υπερβολικό, η ζύμη σκληραίνει. Ζυγίστε τα υλικά με ακρίβεια και προσθέστε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να πετύχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Υπερβολικό ζύμωμα
Το έντονο ζύμωμα ενεργοποιεί τη γλουτένη, κάνοντας τα μελομακάρονα σκληρά. Ζυμώστε ελαφρά, μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά.
Λάθος θερμοκρασία στο σιρόπιασμα
Αν τόσο τα μελομακάρονα όσο και το σιρόπι είναι ζεστό, το γλυκό δεν περιέχει σωστά το σιρόπι, με αποτέλεσμα να σκληραίνει. Πάντα να σιροπιάζετε κρύα μελομακάρονα με καυτό σιρόπι.
Το μυστικό της επιτυχίας
Ακολουθήστε με ακρίβεια τις σωστές αναλογίες, αποφύγετε το παρατεταμένο ζύμωμα και προσέξτε τη θερμοκρασία στο σιρόπιασμα. Έτσι, τα μελομακάρονά σας θα είναι αφράτα, ζουμερά και έτοιμα να κλέψουν την παράσταση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός έτοιμος να γίνει μοναχός Οι αποκαλύψεις και οι αποφάσεις ζωής Σπουδαίος Έλληνας…
Τα κατοικίδια γνωρίζουν ότι πεθαίνουν και μας αποχαιρετούν με ένα συγκλονιστικό δικό τους τρόπο... Τι…
Μόνο για τολμηρούς: Γεύμα στον αέρα κρεμασμένοι πάνω από ορμητικούς καταρράκτες που κόβουν την ανάσα…
Αλωνίζουν οι Τούρκοι: Παρενόχλησαν μέχρι και εργασίες τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο Φαρμακονήσι γιατί θεώρησαν πως είναι...…
Ο Άγιος Στέφανος υπήρξε ο πρώτος διάκονος της χριστιανικής Εκκλησίας και πρωτομάρτυρας του Χριστιανισμού. Ένας…
Ξεκινά η μείωση των ωρών εργασίας με τον ίδιο μισθό με ανατρεπτικό νόμο που αλλάζει…