Ποια είναι τα τρία βασικά λάθη;
Λάθος αναλογίες υγρών και στερεών υλικών
Αν το αλεύρι ή το σιμιγδάλι είναι υπερβολικό, η ζύμη σκληραίνει. Ζυγίστε τα υλικά με ακρίβεια και προσθέστε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να πετύχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Υπερβολικό ζύμωμα
Το έντονο ζύμωμα ενεργοποιεί τη γλουτένη, κάνοντας τα μελομακάρονα σκληρά. Ζυμώστε ελαφρά, μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά.
Λάθος θερμοκρασία στο σιρόπιασμα
Αν τόσο τα μελομακάρονα όσο και το σιρόπι είναι ζεστό, το γλυκό δεν περιέχει σωστά το σιρόπι, με αποτέλεσμα να σκληραίνει. Πάντα να σιροπιάζετε κρύα μελομακάρονα με καυτό σιρόπι.
Το μυστικό της επιτυχίας
Ακολουθήστε με ακρίβεια τις σωστές αναλογίες, αποφύγετε το παρατεταμένο ζύμωμα και προσέξτε τη θερμοκρασία στο σιρόπιασμα. Έτσι, τα μελομακάρονά σας θα είναι αφράτα, ζουμερά και έτοιμα να κλέψουν την παράσταση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Ενώ Τραμπ και Πούτιν προσπαθούν να λήξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Τουσκ (Πολωνία) με…
Νεκρός 15χρονος από από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του μετά από βάναυση πράξη…
Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού και…
Ένταση και αναστάτωση στην Εφορία Βόλου όταν 31χρονος, επιζών του δυστυχήματος των Τεμπών, σε κατάσταση…
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…