«Αν και πιστεύεται ότι τα μελομακάρονα προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, έχουν καταστεί ένα παραδοσιακό ελληνικό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα. Τα μπισκότα αυτά, φτιαγμένα από σιμιγδάλι, αρωματίζονται με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και ελαιόλαδο, ενώ μερικές φορές προστίθενται και κονιάκ. Μόλις ψηθούν, καλύπτονται με σιρόπι και πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Παρόλο που μερικοί θεωρούν ότι τα φοινίκια είναι μια παραλλαγή του γλυκού. Καθώς τηγανίζονται και δεν περιέχουν καρύδια, οι δύο ονομασίες συχνά αλληλοδιαδεχόμενα», αναφέρει το Taste Atlas.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι γαλλικές κρέπες. Ακολουθούμενες από το βραζιλιάνικο μπομποκάδο στη 2η θέση και το περουβιανό κέζο ελάδο στην 3η. Στην 4η θέση βρίσκεται το τιραμισού και στην 5η η κρεμ μπρουλέ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το γαλακτομπούρεκο, άλλο ένα ελληνικό αγαπημένο γλυκό, βρίσκεται στη 37η θέση της λίστας. «Αυτό το ελληνικό γλύκισμα αποτελείται από φύλλα, πασπαλισμένα με λιωμένο βούτυρο, τα οποία γεμίζονται με ελαφριά κρέμα σιμιγδάλι. Μετά το ψήσιμο, το γλυκό περιλούζεται με πορτοκαλί σιρόπι», αναφέρεται στο Taste Atlas.
«Θάμνος στο μπικίνι»: Η νέα τάση για την ευαίσθητη περιοχή που έγινε viral και μόδα…
Πότε και που παντρεύεται η Αμαλία Κωστοπούλου; Η γνωριμία με τον Τζέικ Μέντγουελ και οι…
Το γυναικείο στήθος και τα συναρπαστικά μυστικά που κρύβει... Οι πληροφορίες που θα σας αφήσουν…
Έλληνας καλλιτέχνης ζωγραφίζει με τον πρωκτό... Οι κωλογραφίες και με σύμβολο το πινέλο και η…
Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι και η πλουσιότερη Ελληνίδα σήμερα σύμφωνα με το Forbes... Οι…
Απίστευτο κι όμως αληθινό... Συνελήφθη νύφη με το νυφικό την ώρα του γάμου της στη…