Θέλετε να φτιάξετε τα ιδανικά κεφτεδάκια; Αυτά που είναι τραγανά απ’ έξω, αφράτα και ζουμερά από μέσα. Γεμάτα άρωμα και ελαφριά; Εδώ είναι τα βασικά μυστικά:
Μέγεθος: Πλάστε τα μικρά, περίπου 25-30 γραμμάρια. Έτσι τηγανίζονται γρήγορα (6-7 λεπτά), ψήνονται ομοιόμορφα και έχουν ιδανική αναλογία κρούστας-εσωτερικού.
Μόνο Τηγάνισμα: Ξεχάστε τον φούρνο για τα κεφτεδάκια. Το τηγάνισμα σε υψηλή θερμοκρασία (170-180°C) είναι απαραίτητο για την τραγανή κρούστα και το ζουμερό εσωτερικό. Στο φούρνο, θα στεγνώσουν.
Λιπαρός Κιμάς: Επίσης επιλέξτε κιμά με περίπου 30% λιπαρά, ιδανικά μοσχαρίσιο από λάπα. Ο λιπαρός κιμάς εξασφαλίζει τη ζουμερή υφή και την πλούσια γεύση. Αποφύγετε τον άπαχο κιμά.
Κρεμμύδι και Ψωμί: Ακόμη, χρησιμοποιήστε αρκετό τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά (π.χ., 150γρ. για 500γρ. κιμά) και πολτοποιημένο κρεμμύδι (περίπου 150γρ. για 500γρ. κιμά). Το πολτοποιημένο κρεμμύδι απελευθερώνει υγρά που κάνουν τα κεφτεδάκια πιο αφράτα. Λίγο ξίδι (ή ούζο) μπορεί να ενισχύσει αυτό το αποτέλεσμα.
Αυγά και Αρωματικά: Επιπλέον προσθέστε αυγά (π.χ., 2 για 500γρ. κιμά) ως συνδετικό και για αφράτη υφή. Να είστε γενναιόδωροι με τα αρωματικά, ειδικά δυόσμο και μαϊντανό (π.χ., 7γρ. ξερού δυόσμου και 60γρ. φρέσκου μαϊντανού για 500γρ. κιμά). Αποφύγετε το σκόρδο, καθώς βαραίνει τα κεφτεδάκια.
Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα απολαύσετε κεφτεδάκια που είναι πραγματικά «αέρινα» και πεντανόστιμα!
Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού και…
Ένταση και αναστάτωση στην Εφορία Βόλου όταν 31χρονος, επιζών του δυστυχήματος των Τεμπών, σε κατάσταση…
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…
Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…
Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…