Θέλετε να φτιάξετε τα ιδανικά κεφτεδάκια; Αυτά που είναι τραγανά απ’ έξω, αφράτα και ζουμερά από μέσα. Γεμάτα άρωμα και ελαφριά; Εδώ είναι τα βασικά μυστικά:
Μέγεθος: Πλάστε τα μικρά, περίπου 25-30 γραμμάρια. Έτσι τηγανίζονται γρήγορα (6-7 λεπτά), ψήνονται ομοιόμορφα και έχουν ιδανική αναλογία κρούστας-εσωτερικού.
Μόνο Τηγάνισμα: Ξεχάστε τον φούρνο για τα κεφτεδάκια. Το τηγάνισμα σε υψηλή θερμοκρασία (170-180°C) είναι απαραίτητο για την τραγανή κρούστα και το ζουμερό εσωτερικό. Στο φούρνο, θα στεγνώσουν.
Λιπαρός Κιμάς: Επίσης επιλέξτε κιμά με περίπου 30% λιπαρά, ιδανικά μοσχαρίσιο από λάπα. Ο λιπαρός κιμάς εξασφαλίζει τη ζουμερή υφή και την πλούσια γεύση. Αποφύγετε τον άπαχο κιμά.
Κρεμμύδι και Ψωμί: Ακόμη, χρησιμοποιήστε αρκετό τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά (π.χ., 150γρ. για 500γρ. κιμά) και πολτοποιημένο κρεμμύδι (περίπου 150γρ. για 500γρ. κιμά). Το πολτοποιημένο κρεμμύδι απελευθερώνει υγρά που κάνουν τα κεφτεδάκια πιο αφράτα. Λίγο ξίδι (ή ούζο) μπορεί να ενισχύσει αυτό το αποτέλεσμα.
Αυγά και Αρωματικά: Επιπλέον προσθέστε αυγά (π.χ., 2 για 500γρ. κιμά) ως συνδετικό και για αφράτη υφή. Να είστε γενναιόδωροι με τα αρωματικά, ειδικά δυόσμο και μαϊντανό (π.χ., 7γρ. ξερού δυόσμου και 60γρ. φρέσκου μαϊντανού για 500γρ. κιμά). Αποφύγετε το σκόρδο, καθώς βαραίνει τα κεφτεδάκια.
Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα απολαύσετε κεφτεδάκια που είναι πραγματικά «αέρινα» και πεντανόστιμα!
Ένας σοκαριστικός σάλος έχει ξεσπάσει στη σχολική κοινότητα της Χίου, μετά από καταγγελίες τριών γυναικών…
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έχει σημάνει συναγερμό για την άμεση κάλυψη κενών θέσεων…
Συναγερμός έχει σημάνει στο "πράσινο" στρατόπεδο. Καθώς ο τραυματισμός του επιθετικού Σιρίλ Ντέσερς φαίνεται να…
Η διανομή πετρελαίου ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι αιτήσεις για το Επίδομα Θέρμανσης 2025-2026…
Το φετινό Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής απονέμεται σε τρεις κορυφαίους επιστήμονες, τους Mary E. Brunkow, Fred…
Σημαντική κίνηση στήριξης πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε τον…