Ο συνδυασμός κρασιού και τυριού είναι μια κλασική απόλαυση, αλλά οι επιλογές από την ελληνική γη μπορούν να σας εκπλήξουν. Ακολουθούν μερικοί ιδανικοί συνδυασμοί.
Σαν Μιχάλη Σύρου & αφρώδες Ξινόμαυρο: Το αλμυρό τυρί «Σαν Μιχάλη» ταιριάζει απόλυτα με το αφρώδες Scaperdas Freres Brut Blanc De Noir. Προσφέροντας μια σπιρτάδα στο στόμα.
Ταλαγάνι & ροζέ Ξινόμαουρο: Το λιπαρό και μαστιχωτό ταλαγάνι, ειδικά όταν ψηθεί, αναδεικνύεται τέλεια με το ροζέ Ξινόμαυρο του Markovitis, ένα κρασί με πλούσια υφή και αρώματα κόκκινων φρούτων.
Αρσενικό Νάξου & Orange Santameriana: Το σκληρό «Αρσενικό» της Νάξου. Με τη βουτυρένια του υφή, βρίσκει τον τέλειο του σύντροφο στο orange κρασί Santameriana της Αχαΐας. Που παράγεται σε αμφορέα και έχει αρώματα πορτοκαλιού και μελιού.
Φέτα & ρετσίνα: Η κλασική φέτα συνδυάζεται ιδανικά με μια ποιοτική ρετσίνα. Όπως το «Δάκρυ του Πεύκου» του Οινοποιείου Κεχρής. Δοκιμάστε τη φέτα με μέλι και ξηρούς καρπούς για έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό.
Μην διστάζετε να πειραματιστείτε και να ανακαλύψετε τους δικούς σας αγαπημένους συνδυασμούς.
Χορηγούμενο