Αυτά τα μπισκότα αποτελούν αντικείμενο πόθου για μικρούς και μεγάλους. Έχουν και διακοσμητική χρήση – ορισμένοι χρησιμοποιούν τέτοια μπισκότα για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Είναι επίσης ευέλικτα ως προς τις τροποποιήσεις και τις προσθήκες. Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι μπορούν να παρασκευαστούν εύκολα με υλικά. Που όλοι έχουμε στο ψυγείο ή τα ντουλάπια της κουζίνας μας: αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα, τζίντζερ, ξύσμα εσπεροδοειδών ή βανίλια. Επίσης, μπορούμε να διακοσμήσουμε με γλάσο, ζαχαρόπαστα ή άχνη ζάχαρη.
Υλικά:
1 φλ. φρέσκο βούτυρο
2/3 φλ. ζάχαρη άχνη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι βροχηδόν σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
Κατόπιν βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου μία ώρα τυλιγμένη σε διαφανές φιλμ.
Όταν η ζύμη έχει παγώσει, την απλώνουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος περίπου μισού πόντου.
Έπειτα με κουπ πατ δημιουργούμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τοποθετούμε στις λαμαρίνες αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους.
Απλώνουμε τη ζύμη που περίσσεψε και φτιάχνουμε κι άλλα μπισκότα, μέχρι να μην μείνει τίποτα.
Τέλος ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά οι άκρες.
Προσοχή! Τα μπισκότα θα είναι ακόμα μαλακά στην υφή όταν θα τα βγάλουμε από τον φούρνο και, όσο θα κρυώνουν, θα σκληραίνουν.
Δείτε το βίντεο:
Χορηγούμενο