Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα, τζίντζερ, ξύσμα εσπεροδοειδών ή βανίλια. Επίσης, μπορούμε να διακοσμήσουμε με γλάσο, ζαχαρόπαστα ή άχνη ζάχαρη.
1 φλ. φρέσκο βούτυρο
2/3 φλ. ζάχαρη άχνη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι βροχηδόν σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
Κατόπιν βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου μία ώρα τυλιγμένη σε διαφανές φιλμ.
Όταν η ζύμη έχει παγώσει, την απλώνουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος περίπου μισού πόντου.
Έπειτα με κουπ πατ δημιουργούμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τοποθετούμε στις λαμαρίνες αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους.
Απλώνουμε τη ζύμη που περίσσεψε και φτιάχνουμε κι άλλα μπισκότα, μέχρι να μην μείνει τίποτα.
Τέλος ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά οι άκρες.
Προσοχή! Τα μπισκότα θα είναι ακόμα μαλακά στην υφή όταν θα τα βγάλουμε από τον φούρνο και, όσο θα κρυώνουν, θα σκληραίνουν.
Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…
Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…
Σκληρή αντίδραση και απειλές από τη Μόσχα για τη συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας στην παραγωγή…
Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…
Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…