Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα, τζίντζερ, ξύσμα εσπεροδοειδών ή βανίλια. Επίσης, μπορούμε να διακοσμήσουμε με γλάσο, ζαχαρόπαστα ή άχνη ζάχαρη.
1 φλ. φρέσκο βούτυρο
2/3 φλ. ζάχαρη άχνη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι βροχηδόν σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
Κατόπιν βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου μία ώρα τυλιγμένη σε διαφανές φιλμ.
Όταν η ζύμη έχει παγώσει, την απλώνουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος περίπου μισού πόντου.
Έπειτα με κουπ πατ δημιουργούμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τοποθετούμε στις λαμαρίνες αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους.
Απλώνουμε τη ζύμη που περίσσεψε και φτιάχνουμε κι άλλα μπισκότα, μέχρι να μην μείνει τίποτα.
Τέλος ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά οι άκρες.
Προσοχή! Τα μπισκότα θα είναι ακόμα μαλακά στην υφή όταν θα τα βγάλουμε από τον φούρνο και, όσο θα κρυώνουν, θα σκληραίνουν.
Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρέθηκε ο εν διαστάσει σύζυγος της 32χρονης μητέρας των δύο παιδιών,…
Ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του επιτυχημένου μουσικού διαγωνισμού «The Voice of Greece» για…
Άγιος ΠαΐσιοςΆγιος Παΐσιος: Οι συγκλονιστικές διδαχές του Γέροντα για τα λάθη και τα πάθη μας…
Ο Μέγας Κωνσταντίνος, μια από τις κομβικότερες μορφές της ιστορίας, γεννήθηκε πιθανότατα στη Ναϊσό της…
Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με τη θρεπτική αξία…
Συναγερμός: Ρωγμές και καταστροφές σε σπίτια και κτήρια σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας Συνεργεία μηχανικών…