Συγκεκριμένα, μια ομάδα 20 επιστημόνων από τα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Νταντί θα μελετήσει 1,6 εκατομμύρια αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ρουτίνας κλινικής περίθαλψης από το 2008 έως το 2018. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, οι ερευνητές θα αναλύσουν αυτές τις σαρώσεις. Αναζητώντας μοτίβα ή ενδείξεις που σχετίζονται με την άνοια.
Όπως αναφέρει το BBC, στόχος των επιστημόνων είναι η δημιουργία ψηφιακών εργαλείων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ακτινολόγους για την αξιολόγηση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας. Και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου και των συναφών παθήσεων. Αυτά τα εργαλεία θα μπορούσαν, επίσης, να συμβάλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης πιο αποτελεσματικών θεραπειών για την άνοια. Η ερευνητική ομάδα αναμένει να έχει καλύτερη εικόνα των δυνατοτήτων αυτής της τεχνολογίας στις αρχές του επόμενου έτους. Αν και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για την ανάπτυξη ενός εργαλείου που θα μπορεί να εφαρμοστεί κλινικά.
Επιπλέον, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από άνοια αναμένεται να τριπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, φτάνοντας τα 153 εκατομμύρια έως το 2050. Κάτι που αποτελεί μια σοβαρή και ταχέως αυξανόμενη απειλή για τα συστήματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.
Η Δέσποινα Μοιραράκη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας…
Δύο περιοχές της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμη τριήμερο πριν από…
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα. Εκεί ένας έντονος καβγάς ανάμεσα σε μαθητές…
Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…
Εκτίμηση σοκ για το Bitcoin Που θα φτάσει η τιμή του στο 2025; Οι Προβλέψεις…
Άγιο Όρος Στο φως το θαυματουργό μυστικό των μοναχών για να προστατεύονται από τον καρκίνο…