Συγκεκριμένα, μια ομάδα 20 επιστημόνων από τα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Νταντί θα μελετήσει 1,6 εκατομμύρια αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ρουτίνας κλινικής περίθαλψης από το 2008 έως το 2018. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, οι ερευνητές θα αναλύσουν αυτές τις σαρώσεις. Αναζητώντας μοτίβα ή ενδείξεις που σχετίζονται με την άνοια.
Όπως αναφέρει το BBC, στόχος των επιστημόνων είναι η δημιουργία ψηφιακών εργαλείων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ακτινολόγους για την αξιολόγηση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας. Και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου και των συναφών παθήσεων. Αυτά τα εργαλεία θα μπορούσαν, επίσης, να συμβάλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης πιο αποτελεσματικών θεραπειών για την άνοια. Η ερευνητική ομάδα αναμένει να έχει καλύτερη εικόνα των δυνατοτήτων αυτής της τεχνολογίας στις αρχές του επόμενου έτους. Αν και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για την ανάπτυξη ενός εργαλείου που θα μπορεί να εφαρμοστεί κλινικά.
Επιπλέον, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από άνοια αναμένεται να τριπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, φτάνοντας τα 153 εκατομμύρια έως το 2050. Κάτι που αποτελεί μια σοβαρή και ταχέως αυξανόμενη απειλή για τα συστήματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.
Απίστευτη μπίζνα με νύφες και απεγνωσμένους άντρες που ψάχνουν να παντρευτούν με παράνομο εμπόριο ανθρώπων…
Στη φυλακή ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μετά από σύλληψη για ενδοοικογενειακή βία και αιμομιξία Ο…
Ένα περιστατικό που, δυστυχώς, επαναλαμβάνεται συχνά σε αστικές περιοχές της Ελλάδας, σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μια…
Το κοκορέτσι, ένα παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα, αποτελεί αγαπημένο μεζέ. Ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τις εορταστικές περιόδους…
Μια επιστημονική μελέτη, δημοσιευμένη στο περιοδικό International Geology Review, υποστηρίζει ότι ο Ιησούς Χριστός άφησε…
Σε μεγάλο πένθος ο Γιάννης Αλαφούζος Πέθανε η σύζυγός του Βίκυ Δούμα σκορπώντας σοκ και…