ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Η τέλεια καρμπονάρα με καπνιστό σολομό και λιγκουίνι

Έτσι θα μαγέψετε τους καλεσμένους σας

Αν θέλετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένος σας ή την αγαπημένη σας και να τον/την μαγέψετε, ακόμα και αν έχετε βάλει στόχο να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, φτιάξτε τους την τέλεια καρμπονάρα με καπνιστό σολομό και λιγκουίνι και το αποτέλεσμα, σίγουρα, θα τους εντυπωσιάσει! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 22 λεπτά , μερικά οικονομικά υλικά και απεριόριστη αγάπη για το γεύμα που θα ετοιμάσετε.

Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου*

• Χρόνος προετοιμασίας:10λ
• Χρόνος μαγειρέματος:12λ
• Κόστος:12-14€
• Μερίδες:2 άτομα

Υλικά
• 1 πάκετο liquini
• 100 γρ καπνιστό σολομό
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
• Λίγο άνηθο
• 1/2 κ.γ αλάτι
• 1/2 κ.γ πιπέρι
• 50 γρ βούτυρο
• 2 σφηνάκια κρεμά γάλακτος
• 2 κρόκους αυγού
• 250 γρ παρμεζάνα τριμμένη
• 2 σφηνάκια vodka

Εκτέλεση
• Βήμα 1
Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα νερό να βράσει.
• Βήμα 2
Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας και τα ανακατεύουμε ελαφρά και μετράμε 7′ περίπου ώστε να είναι al dente
• Βήμα 3
Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά μας ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
• Βήμα 4
Λίγο πριν τα ζυμαρικά μας φτάσουν στα 7 λεπτά βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο και το βούτυρο για περίπου 2′.
• Βήμα 5
Μετά ρίχνουμε μέσα τον καπνιστό σολομό και σβήνουμε με την vodka και ριχνουμε λίγο από το νερό που βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να εχουμε υγρασία στο τηγάνι μας.
• Βήμα 6
Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρεμά γάλακτος τους κρόκουςκαι την παρμεζάνα με το πιπέρι και ανακατεωουμε πολύ καλα.
• Βήμα 7
Με μια τσιμπίδα περνούμε τα ζυμαρικά μας μέσα από την κατσαρόλα μας και τα τοποθετούμε και αυτά στο τηγάνικαι τα ανακατέυουμε ελαφρά.
• Βήμα 8
Τέλος τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα και μόλις δούμε ότι μείγμα του αυγού μας έχει δέσει και αγκαλιάσει τα μακαρόνια μας τα σερβίρουμε στα πιάτα μας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Και καλή σας όρεξη!…

*Ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου έχει εργαστεί ως executive Chef στο AMMOS  restaurant στην Κυπαρισσία, ως executive Chef στο bistrot Mad Hatters στην Πάρο, στο Helios restaurant, ως Head Chef στο Bahrain στα UAE, στο Hotel Perrakis στην Άνδρο ως Sous Chef και από το 2018 είναι Private Chef και ιδιοκτήτης του site www.mediterranean-cuisine.com

Back to top button