ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Η τέλεια συνταγή για σπιτικό και υγιεινό παγωτό γιαούρτι

Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και χωρίς θερμίδες και ενοχές!

Χορηγούμενο

Η τέλεια συνταγή για σπιτικό και υγιεινό παγωτό γιαούρτι – Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και χωρίς θερμίδες και ενοχές! Και… χωρίς παγωτομηχανή

Η τέλεια συνταγή για σπιτικό και υγιεινό παγωτό γιαούρτι: Η συνταγή που παρουσιάζεται εδώ για παγωτό γιαούρτι αποτελεί μια ιδανική λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν αυτή τη λιχουδιά χωρίς τα έξοδα και την περίπλοκη διαδικασία του να το αγοράσουν έτοιμο. Είναι μια επιλογή φωτεινή στην υγιεινή διατροφή, εξαιρετικά εύκολη στην προετοιμασία και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η συνταγή προτείνει έναν απολαυστικό συνδυασμό αμυγδάλων με φραγκοστάφυλα, γνωστό και ως “nuts & berries”, ενώ μπορείτε επίσης να προσθέσετε σμέουρα ή βατόμουρα για μια πιο πλούσια γεύση.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της συνταγής μας για παγωτό γιαούρτι είναι ότι, αντίθετα με πολλές άλλες συνταγές για σπιτικό παγωτό, δεν χρειάζεστε παγωτομηχανή ή την επανειλημμένη ανάκατηση της κρέμας κατά τη διάρκεια του παγώματος. Απλά την ανακατεύετε μια φορά και είστε έτοιμοι!

Χορηγούμενο

Αυτή την εποχή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό frozen yogurt το οποίο θα εντυπωσιάσει τους φίλους ή τα παιδιά σας όταν τους το σερβίρετε.

Τέλειο σπιτικό παγωτό: Καταπληκτική συνταγή με τρία απλά υλικά!

Η προετοιμασία

Μόνο 15 λεπτά για προετοιμασία και τουλάχιστον 3 ώρες στον καταψύκτη. Αν έχετε ένα καλό μίξερ, μπορείτε απλά να το αφήσετε να χτυπήσει αυτόματα ενώ εσείς απολαμβάνετε έναν καφέ για περίπου 10 λεπτά από τα 15. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή!

Χορηγούμενο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 1 λίτρο παγωτό γιαούρτι

1 λίτρο στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ελαφρά σπασμένα στο γουδί
200 γρ. κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα)

Βήμα – βήμα το πως θα φτιάξετε το παγωτό-γιαούρτι

Αν το μπολ του μίξερ είναι μεγάλο και βαθύ, μπορείτε να βάλετε τη ζάχαρη και το γιαούρτι μέσα. Αν όμως το μπολ είναι μικρότερο ή πιο ρηχό, υπάρχει ο κίνδυνος να πετάξει γιαούρτι γύρω-γύρω κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να βάλετε τα υλικά σε ένα μεγάλο δοχείο και να χρησιμοποιήσετε ένα χειροκίνητο μίξερ. Χτυπήστε τα για 10-12 λεπτά για να αυξήσετε τον όγκο του γιαούρτιού, καθώς ο αέρας που εισχωρεί στο μείγμα κατά τη διάρκεια του χτυπήματος το φουσκώνει.

Απαλά σπάστε τα αμύγδαλα χρησιμοποιώντας ένα γουδί ή τον πλάστη, ή ακόμα και ένα ξύλινο σφυρί. Στη συνέχεια, ρίξτε τα αμύγδαλα πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι, συνοδευόμενα από τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, απαλά ανακατεύετε τα συστατικά μέσα στο αφρώδες γιαούρτι με μια κίνηση που μοιάζει με τον αριθμό… 8, δίνοντας τους τον χρόνο να διανεμηθούν ομοιόμορφα, ενώ διατηρείτε την αφράτη του μορφή. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο ή τάπερ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Χορηγούμενο

Πως θα το σερβίρετε

Αν κρατάτε το frozen yogurt στον καταψύκτη σε θερμοκρασία -18°C, αφαιρέστε το δοχείο περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρετε… Έτσι ώστε να μαλακώσει ελαφρά, επιτρέποντάς σας να το μορφοποιήσετε σε μπάλες ή να το σερβίρετε με άνεση.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button