ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα τρώγατε τηγανιτά βότσαλα; Το Κινέζικο πιάτο που έχει γίνει viral

Η ιστορία του, ο συμβολισμός και το πως θα το φτιάξετε

Εσείς, θα τρώγατε τηγανιτά βότσαλα; Το Κινέζικο πιάτο που έχει γίνει viral – Η ιστορία του, ο συμβολισμός και το πως θα το φτιάξετε

Θα τρώγατε τηγανιτά βότσαλα; Το Κινέζικο πιάτο που έχει γίνει viral… Στη ζωή μας, δοκιμάζουμε αναρίθμητα πιάτα, με γεύσεις που ποικίλλουν από τις πιο νόστιμες έως τις πιο περίεργες. Υπάρχουν όμως κάποιες γευστικές εμπειρίες που μας μένουν αξέχαστες όχι λόγω της γεύσης τους, αλλά λόγω του ασυνήθιστου χαρακτήρα τους. Μερικά από αυτά τα πιάτα είναι εκπληκτικά καλά, ενώ άλλα θεωρούνται απόλυτες καταστροφές. Παρ’ όλα αυτά, ο πειραματισμός στο φαγητό είναι πάντα καλοδεχούμενος, εφόσον το αποτέλεσμα είναι βρώσιμο.

Ένα από τα πιο παράξενα πιάτα που έχουν προκαλέσει αίσθηση πρόσφατα προέρχεται από την Κίνα, και συγκεκριμένα από την επαρχία Χουνάν. Στην περιοχή αυτή, σε μια νυχτερινή αγορά, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν κάτι που δεν θα φαντάζονταν ποτέ: τηγανητά βότσαλα. Ναι, σωστά διαβάσατε. Βότσαλα ποταμού τηγανίζονται και πωλούνται σε τιμή 16 γιουάν (περίπου 184 ινδικές ρουπίες) ανά μερίδα, συνοδευόμενα από τσίλι, σκόρδο και διάφορα άλλα καρυκεύματα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως φτιάχνεται το συγκεκριμένο πιάτο

Τι είναι το “Suck and throw away” (Ρούφα και πέτα);

Το πιάτο αυτό είναι γνωστό ως “Suck and throw away” (Ρούφα και πέτα), και η παρασκευή του είναι εξαιρετικά απλή. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 12.000 προβολές, δείχνει έναν πωλητή σε έναν πάγκο φαγητού να πουλά αυτές τις πέτρες. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα βότσαλα δεν προορίζονται για κατανάλωση, αλλά οι πελάτες τα ρουφάνε για να απολαύσουν τα καρυκεύματα και μετά τα πετούν. Μάλιστα, ο πωλητής συμβουλεύει τους πελάτες του να κρατήσουν τα βότσαλα και να τα χρησιμοποιήσουν σε άλλες συνταγές.

Το συγκεκριμένο πιάτο, γνωστό και ως Suo Diu, δεν είναι μια πρόσφατη εφεύρεση. Η ιστορία του χρονολογείται από την εποχή των βαρκάρηδων στον ποταμό Γιανγκτσέ, οι οποίοι λόγω έλλειψης τροφής εφηύραν αυτό το πιάτο για να συμπληρώσουν το κρασί τους. Αυτή η παράδοση επιβιώνει μέχρι και σήμερα σε περιοχές της Κίνας, όπως η επαρχία Χουμπέι και η Γιουνάν, και αποτελεί μια ζωντανή ανάμνηση των δύσκολων εποχών.

Εσείς ξέρετε πόσο νόστιμη είναι η Puccia;

Αν και το πιάτο μπορεί να φαίνεται περίεργο, αναδεικνύει τη δημιουργικότητα των ανθρώπων σε συνθήκες ανάγκης. Όπως σχολίασε κάποιος διαδικτυακός χρήστης: «Εφόσον τα καρυκεύματα είναι καλά, ακόμη και τα τηγανητά πέλματα παπουτσιών μπορούν να είναι μια λιχουδιά». Αυτή η ασυνήθιστη γαστρονομική παράδοση αποδεικνύει ότι η γεύση μπορεί να κρύβεται και στα πιο απρόσμενα μέρη, προσκαλώντας μας να εξερευνήσουμε τα όρια της μαγειρικής τέχνης.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Γιώργος Αυτιάς: Στην λαϊκή αγορά του Βελγίου – Εξωφρενικές οι τιμές

Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…

27 δευτερόλεπτα ago

Κορωπί: Νεκρός 17χρονος σε θανατηφόρο τροχαίο

Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…

13 λεπτά ago

Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…

1 ώρα ago

Αυτό είναι το συγκλονιστικό καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…

2 ώρες ago

Τέλος η καλοκαιρία – Έρχεται τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…

2 ώρες ago

Σοκ: Θύμα ξυλοδαρμού 4χρονος, από συμμαθητές του στο νηπιαγωγείο

Η Ελένη Λάμπρου Παναγιωτοπούλου, μητέρα ενός 4χρονου αγοριού, κατήγγειλε ότι το παιδί της έχει επανειλημμένα…

3 ώρες ago